Θεσπρωτία: Σε απόγνωση οι μικροεπαγγελματίες όλων των κλάδων στη Θεσπρωτία... Θεσπρωτία: Σε απόγνωση οι μικροεπαγγελματίες όλων των κλάδων στη Θεσπρωτία... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Σε απόγνωση οι μικροεπαγγελματίες όλων των κλάδων στη Θεσπρωτία...

Σε απόγνωση βρίσκονται οι μικροεπαγγελματίες όλων των κλάδων στη Θεσπρωτία.

Για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του νομού, είναι πολύ μεγάλο πλήγμα, τελειωτικό για κάποιες, τα παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα, λόγω της πανδημίας.

Για να μην παρατηρηθεί κατακόρυφη αύξηση των λουκέτων, πρέπει να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και η διατήρηση των θέσεων εργασίας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής οικονομικής πίεσης και έλλειψης ρευστότητας στην αγορά. 

Και ένας τρόπος για να γίνει αυτό, είναι η άμεση χρηματοδότηση και ενίσχυσης του συνόλου των πληττόμενων επιχειρήσεων, χωρίς αποκλεισμούς, ανεξαρτήτως κριτηρίων και προϋποθέσεων.

Να σημειωθεί πως ένα μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών, αλλά και επιχειρήσεων έμεινε εκτός των ενισχύσεων- επιδοτήσεων της πολιτείας, λόγω κριτηρίων αξιολόγησης, τόσο σε ότι αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή, όσο και την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση, μέσω των προγραμμάτων της Περιφέρειας.

Πηγή: katoci.blogspot.com

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Σε απόγνωση οι μικροεπαγγελματίες όλων των κλάδων στη Θεσπρωτία...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5266145161100719569
Σχόλια
item