Άρτα: Παγίδα θανάτου η πινακίδα…

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν είχε φανταστεί άτυχος συμπολίτης μας, ότι ένας απλός περίπατος στον πεζόδρομο της Λαϊκής Αγοράς στην οδό Πριοβόλου λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, θα του στοίχιζε σοβαρό τραυματισμό με πολλά κατάγματα, διακομιδή στο Νοσοκομείο και αφόρητη ψυχική οδύνη, τόσο του ίδιου όσο και της γυναίκας του.

Κι όλα αυτά εξαιτίας μιας αναποδογυρισμένης πινακίδας με σιδερένια βάση, με την οποία ο Δήμος Αρταίων  απαγορεύει την διέλευση των οχημάτων στον πεζόδρομο…

Μια πινακίδα, που σπάνια βρίσκεται στη θέση της και συνήθως είναι αναποδογυρισμένη και παραπεταμένη κάπου πιο πέρα από τη θέση που θα έπρεπε να βρίσκεται, «καιροφυλακτώντας» όπως αποδείχτηκε για κάποιο θύμα που θα βρεθεί στο δρόμο της, αφού συνήθως είναι δυσδιάκριτη, στους αμέριμνους περαστικούς.

Μάλιστα η επικινδυνότητα της συγκεκριμένης πινακίδα, αυξάνεται κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, αφού στον εν λόγω πεζόδρομο ο φωτισμός του Δήμου είναι ανεπαρκής.

Έτσι ο άτυχος συμπολίτης μας που πραγματοποιούσε τον περίπατό του συνοδευόμενος από τη γυναίκα του, μάλιστα κατόπιν υποδείξεως του θεράποντος ιατρού του, αφού έχει υποβληθεί και σε σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις, ήταν μοιραίο και πολύ εύκολο με τις υπάρχουσες συνθήκες να σκοντάψει στην βάση της αναποδογυρισμένης  πινακίδας, να χάσει την ισορροπία του και να «σκάσει» με μεγάλη δύναμη στο έδαφος.

Το αποτέλεσμα της πτώσης ήταν να χάσει τις αισθήσεις του για αρκετή ώρα, να προκληθεί αιμορραγία σε πολλά σημεία του προσώπου του και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, καθώς στο σημείο είχε φθάσει άμεσα ασθενοφόρο το οποίο και είχαν ειδοποιήσει περίοικοι και η σύζυγός του, βλέποντας την σοβαρότητα των τραυμάτων του, όπου και του διαγνώσθηκαν πολλά κατάγματα στο χέρι του, αιματώματα στο μάτι του και σε άλλα σημεία του προσώπου και του κορμού του, ενώ η σύζυγός του βρισκόταν σε κατάσταση σοκ!

Μάλιστα, όπως έλεγαν πολλοί περίοικοι, η πινακίδα αυτή και ο τρόπος διαχείρισής της, έχουν γίνει αιτία να συμβούν πολλά παρόμοια περιστατικά, για τα οποία έχει ενημερωθεί και ο Δήμος, ώστε να απομακρύνει αυτή την παγίδα θανάτου και να διαχειριστεί με άλλο τρόπο την απαγόρευση της διέλευσης των οχημάτων στον πεζόδρομο, πλην όμως ουδέν έχει γίνει μέχρι τώρα.

Να ελπίσουμε και να ευχηθούμε σύντομα να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, πριν χρειαστεί, να θρηνήσουμε κάποιο θύμα με μη αναστρέψιμες συνέπειες…

Πηγή: http://gnomiartas.gr/

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Παγίδα θανάτου η πινακίδα…
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3714375158595635722
item