Κορωνοϊός: Πρόθεση να ανοίξουν τα δημοτικά την επόμενη εβδομάδα στην Αγγλία Κορωνοϊός: Πρόθεση να ανοίξουν τα δημοτικά την επόμενη εβδομάδα στην Αγγλία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πρόθεση να ανοίξουν τα δημοτικά την επόμενη εβδομάδα στην Αγγλία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Βρετανίας, Μάικλ Γκόουβ, έθεσε υπό αμφισβήτηση την πλήρη επανέναρξη των σχολείων, μιλώντας τη Δευτέρα στο BBC, καθώς οι επιστήμονες που συνεργάζονται με την κυβέρνηση για την αναχαίτιση της πανδημίας, φέρεται να προειδοποίησαν ότι ορισμένα παιδιά πρέπει να μείνουν στο σπίτι.

Το σχέδιο που ισχύει «προς το παρόν» είναι τα δημοτικά σχολεία και οι μαθητές 11 και 13 ετών που κάνουν συγκεκριμένα μαθήματα, να επιστρέψουν την επόμενη εβδομάδα - και όλοι οι άλλοι μαθητές μια εβδομάδα αργότερα, δήλωσε ο Γκόουβ.

«Παρακολουθούμε τις εςξελίξεις. Και θα μιλήσουμε με τους διευθυντές και τους δασκάλους τις επόμενες 24 και 48 ώρες, για να βεβαιωθούμε ότι τα σχέδιά μας, τα οποία φυσικά συνοδεύονται από τεστ στην κοινότητα, είναι σωστά και ισχυρά» πρόσθεσε.

Η πιθανή καθυστέρηση έρχεται έπειτα από έκθεση της συμβουλευτικής ομάδας SAGE, σύμφωνα με την οποία προειδοποίησε πως τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν κλειστά τον Ιανουάριο, προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα, ανεξέλεγκτη διασπορά.

Οι επιστήμονες πιστεύεται ότι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ποσοστό αναπαραγωγής R θα ανέβαινε πάνω από το 1 ακόμη και αν με ένα νέο εθνικό lockdown, τα σχολεία παραμείονουν ανοιχτά. Ωστόσο, θα μπορούσε να διατηρηθεί κάτω του 1 εάν τα σχολεία παραμείνουν κλειστά τον επόμενο μήνα.

«Έχουμε μια νέα πίεση λόγω της μετάλλαξης και σε συνδυασμό με τη χριστουγεννιάτικη ανάμειξη των πολιτών, οφείλουμε να παραμείνουμε σε εγρήγορση»
ανέφερε ο Βρετανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αξιωματούχοι του Τμήματος Παιδείας αναμένεται να πραγματοποιήσουν μια συνάντηση με την Downing Street εντός της ημέρας, για να λάβουν απόφαση.
epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Πρόθεση να ανοίξουν τα δημοτικά την επόμενη εβδομάδα στην Αγγλία
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 926794257952537017
Σχόλια
item