Γιάννενα: Ο Υφυπουργός Υγείας για τη μάχη της πανδημίας έβαλε... «ΑΡΙΣΤΑ» ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!

Πολλαπλά μηνύματα με συμβολισμό, αλλά και απόδοση ευσήμων στα Νοσοκομεία της Ηπείρου για την διαχείριση της πανδημίας, προέκυψαν από τη χθεσινή επίσκεψη στα Γιάννενα του Υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος διάλεξε την Ηπειρωτική πρωτεύουσα για να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, καθώς όπως τόνισε είναι η πόλη στην οποία έζησε πολλά χρόνια, ως φοιτητής και στη συνέχεια υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία.

Ο Υφυπουργός Υγείας αμέσως μετά τον εμβολιασμό του, που ήταν ο πρώτος που έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για να ακολουθήσουν ο Καθηγητής Χαρ. Μηλιώνης και η αν. Καθηγήτρια Σταυρούλα Τσιάρα, σε δηλώσεις του, έκανε ειδική αναφορά στον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων της Ηπείρου: «δώσανε μεγάλη μάχη, με άριστα αποτελέσματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κανείς πολίτης αβοήθητος
Ο κ. Κοντοζαμάνης έστειλε επίσης και ένα σαφές μήνυμα στήριξης του ΕΣΥ και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να μείνει κανένας πολίτης χωρίς φροντίδα υγείας:
«Στόχος της πολιτείας και του υπουργείου Υγείας είναι όπως στήριξε το ΕΣΥ να συνεχίζει να το κάνει. 

Παρακαταθήκη μεγάλη άφησε η πανδημία στο ΕΣΥ, σε προσωπικό, σε οικονομικούς πόρους, σε εξοπλισμό. Είμαστε εδώ για να το ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο, να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας χωρίς την απαιτούμενη φροντίδα, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την ισότιμη πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας στις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας», τόνισε ο Υφυπουργός.

Ο κ. Β. Κοντοζαμάνης αναφερόμενος στον εμβολιασμό, είπε «πως αποτελεί την κορωνίδα των παρεμβάσεων στη μάχη κατά της πανδημίας», σημειώνοντας ότι το επιχειρησιακό σχέδιο «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού έχει ξεκινήσει για προειδοποιήσει όμως ότι «ο αγώνας δεν έχει τελειώσει, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε».

Αυστηρή τήρηση των μέτρων
Ο Υφυπουργός έστειλε ένα ακόμη μήνυμα για την αυστηρή τήρηση των μέτρων την εορταστική περίοδο, αλλά και για μετά από αυτή:
«Ακόμη και αν ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό και μέχρι να τον ολοκληρώσουμε θα πρέπει να τηρούμε πιστά τα μέτρα, τις αποφάσεις της πολιτείας, προκειμένου να παραμείνουμε ασφαλείς και να βγούμε νικητές από αυτήν τη μάχη. 

Ιδιαίτερα αυτές τις γιορτινές μέρες, όπως και τα Χριστούγεννα, να τηρήσουμε πιστά τα μέτρα και τις οδηγίες. Δεν προστατεύουμε μόνο τον εαυτό μας αλλά και τους δικούς μας ανθρώπους και όλη την κοινωνία», τόνισε.

Η συνδρομή της Αυτοδιοίκησης
Ο Υφυπουργός Υγείας μετά την εμβολιασμό του επισκέφθηκε διαδοχικά τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και το Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μωϋσή Ελισάφ, εξάροντας το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας στο νομό Ιωαννίνων, αλλά και τη συνδρομή που παρέχουν για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. 

«Όλες οι αρχές του τόπου, όλες οι υπηρεσίες έχουν ενώσει δυνάμεις ώστε να καταφέρουμε να βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη κατά της πανδημίας», υπογράμμισε ο κ. Β. Κοντοζαμάνης.

Η συνδρομή της Περιφέρειας
«Ανεκτίμητη» χαρακτήρισε ο Υφυπουργός τη βοήθεια της Περιφέρειας στη διαχείριση της πανδημίας, μετά τη συζήτηση και την ενημέρωση που είχε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τη θεματική Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Αγνή Νάκου για τις δράσεις που έχει αναπτύξει, αλλά και τη συνδρομή της στον εξοπλισμό των πέντε νοσοκομείων της Ηπείρου. 

«Στη συνάντηση έγινε μια συζήτηση για το πώς οργανωθήκαμε όλοι μαζί για την αντιμετώπιση της πανδημίας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης για να εκφράσει την αισιοδοξία του ότι «με συνεργασία, σύνεση και σκέψη θα πάμε καλά και στη συνέχεια».

Μήνυμα Δημάρχου για εμβολιασμό
Για τη συνδρομή του Δήμου για την ευαισθητοποίηση του κόσμου για να προσέλθει προς εμβολιασμό, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωϋσής Ελισάφ στη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα και για την περιοχή μας και πιστεύουμε ότι θα είναι η αρχή του τέλους για να βγούμε από την καταιγίδα των τελευταίων μηνών» τόνισε ο κ. Ελισάφ, με τον Υφυπουργό να επικροτεί τη στάση του λέγοντας πως «είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Δήμαρχος απευθύνει έκκληση για τον εμβολιασμό γιατί αυτό το κάνει πρώτα ως γιατρός».

Μηλιώνης- Τσιάρα
Μετά τον Υφυπουργό Υγείας, εμβολιάστηκαν οι καθηγητές Χαράλαμπος Μηλιώνης και Σταυρούλα Τσιάρα, οι οποίοι και έχουν άμεση εμπλοκή και υπευθυνότητα στη διαχείριση των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. 

«Παρακαλώ τους συμπολίτες μου που έδειξαν τόσο μεγάλη υπομονή όλο αυτό το διάστημα να συμμετέχουν στον εμβολιασμό», ήταν η έκκληση του κ. Μηλιώνη, με την κ. Τσιάρα να τονίζει ότι «είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα και για την περιοχή μας». 

Ακολούθησε ο εμβολιασμός περίπου 70 ιατρών και νοσηλευτών που υπηρετούν κατά κύριο λόγο στις Μονάδες Λοιμωδών, ενώ τις επόμενες ημέρες εκτιμάται ότι θα εμβολιαστούν 450 εργαζόμενοι.

Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα ο εμβολιασμός θα αρχίσει στις 4 Ιανουαρίου, όπως το ίδιο θα συμβεί και για άλλα νοσοκομεία της Ηπείρου.

 Το Νοσοκομείο επισκέφτηκε χθες και ο κ. Κονταζαμάνης, ο οποίος ενημερώθηκε από το Διοικητή του Σπύρο Δερδεμέζη, για την οργάνωση των εμβολιαστικών γραμμών του, οι οποίες θα λειτουργήσουν σε χώρους της Πνευμονολογικής Κλινικής.

Πηγή: proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ο Υφυπουργός Υγείας για τη μάχη της πανδημίας έβαλε... «ΑΡΙΣΤΑ» ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8827635927928435115
item