Άρτα: Στην κυκλοφορία από χθες άλλο ένα τμήμα της Ε.Ο. Τρικάλων-Άρτας

Παραδόθηκε χθες στην κυκλοφορία ακόμα ένα τμήμα της εθνικής οδού Τρικάλων - 'Αρτας και συγκεκριμένα η παράκαμψη Πύλης - Παλαιομονάστηρου, συνολικού προϋπολογισμού 16.800.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας...

Η παράδοση του έργου έγινε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Πρόκειται, σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για κύρια οδική αρτηρία αυτοκινητοδρόμου κλειστού τύπου, μήκους 4,50 χλμ περίπου, δύο λωρίδων κίνησης ανά κατεύθυνση διαχωρισμένων με προκατασκευασμένο αμφίπλευρο αξονικό στηθαίο σκυροδέματος τύπου "New Jersey". 

Ο νέος οδικός άξονας περιλαμβάνει επιπλέον παράπλευρο οδικό δίκτυο μήκους 1,20 χλμ (δεξιά και αριστερά της αρτηρίας), αγροτικό δίκτυο μήκους 4,25 χλμ και δύο ισόπεδους κόμβους, έναν κυκλικό στην είσοδο της Πύλης και έναν σηματοδοτούμενο, στη νέα γέφυρα του Πορταικού ποταμού προς Αγ. Βησσαρίωνα.

"Είναι ένα έργο που δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας στις μετακινήσεις, μειώνει την χρονοαπόσταση και έχει αλλάζει την εικόνα στην περιοχή με τις αναπλάσεις εντός του αστικού ιστού της Πύλης", τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός.

Μάλιστα, στον κυκλικό κόμβο έχει τοποθετηθεί γλυπτό με τίτλο "Πέρασμα". Μορφές Βυζαντινές ξεπροβάλλουν απ΄ τη θυρίδα για ένα... πέρασμα στην Πύλη της Ιστορίας. Το γλυπτό είναι του εικαστικού Αντώνη Καρακωνσταντάκη.

Πηγή: ΑΜΠΕ


epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Στην κυκλοφορία από χθες άλλο ένα τμήμα της Ε.Ο. Τρικάλων-Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6164598115272480977
item