Γιάννενα: Έκκληση απο τον δήμο Πωγωνίου προς το ΚΤΕΛ για τα δρομολόγια άγονης γραμμής Γιάννενα: Έκκληση απο τον δήμο Πωγωνίου προς το ΚΤΕΛ για τα δρομολόγια άγονης γραμμής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Έκκληση απο τον δήμο Πωγωνίου προς το ΚΤΕΛ για τα δρομολόγια άγονης γραμμής

Στο πλευρό των κατοίκων του Δήμου Πωγωνίου, που διαμαρτύρονται για τη διακοπή δρομολογίων προς τα χωριά, από την πλευρά του Υπεραστικού ΚΤΕΛ νομού Ιωαννίνων, στέκεται και η Δημοτική Αρχή Πωγωνίου, με τον δήμαρχο Κώστα Καψάλη, να απευθύνει χθες, δημόσια έκκληση προς το ΚΤΕΛ για επανεκκίνηση στο μέτρο του δυνατού των δρομολογίων της άγονης γραμμής. 

Όπως επισήμαναν σε διαμαρτυρίες τους κάτοικοι ης Καστάνιανης Πωγωνίου στο δελτίο του Ioannina TV την Τρίτη, τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ διακόπηκαν από το τέλος Οκτωβρίου, όταν και η Π.Ε. Ιωαννίνων τέθηκε σε καθεστώς εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή διασποράς του ιού και μέχρι σήμερα, όπως ανέφεραν κάτοικοι του χωριού, δεν έχουν επανέλθει.

Το αποτέλεσμα είναι αφενός να μην εξυπηρετούνται για τις καθημερινές τους ανάγκες, όπως οι προμήθειες, οι οποίες καλύπτονται από τους ελάχιστους που διαθέτουν Ι.Χ και έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν, εξυπηρετώντας και τους συγχωριανούς τους και αφετέρου, να είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν με ταξί, ώστε να μεταβούν στα Ιωάννινα, σε περιπτώσεις επίσκεψης σε κάποιο νοσοκομείο ή σε γιατρό.

Ο κ. Καψάλης τόνισε, ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα πρέπει να επανεκκινήσει τα δρομολόγια, πρόσθεσε όμως πως ο δήμος Πωγωνίου έχει θέσει στη διάθεση των δημοτών την Κοινωνική Υπηρεσία, που μπορεί να εξυπηρετήσει βασικές ανάγκες, όπως προμήθειες, ακόμη και κάποια έκτακτη μετακίνηση, εάν δεν υπάρχει άλλος τρόπος μετάβασης.

«Το ΚΤΕΛ θα πρέπει να ξεκινήσει και πάλι αυτά τα ελάχιστα δρομολόγια που έκανε, γιατί αυτό αφορά στο σύνολο των χωριών και όχι μόνο στην Καστάνιανη. 

Ο δήμος είχε καλύψει κάποιες ανάγκες στο πρώτο κύμα της πανδημίας, θέτοντας στη διάθεση των πολιτών, το λεωφορείο για τις μετακινήσεις τους, όμως και αυτό γινόταν στο όριο της νομιμότητας, αφού πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης για τις μετακινήσεις και να γίνονται καθημερινές απολυμάνσεις, για τις οποίες δεν έχουμε τη δυνατότητα. Υπάρχει όμως η δυνατότητα για τους δημότες μας, να απευθύνονται στο 26533-60147 και να υποβάλλουν το αίτημά τους στην Κοινωνική Υπηρεσία ή για προμήθειες που έχουν ανάγκη ή ακόμη και αν χρειάζεται να μετακινηθούν», σημείωσε.

Πηγή: anex.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Έκκληση απο τον δήμο Πωγωνίου προς το ΚΤΕΛ για τα δρομολόγια άγονης γραμμής
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3874252980740595934
Σχόλια
item