Γιάννενα: Άκαρποι Οι Έλεγχοι Για Τη Μόλυνση Στη Λίμνη Γιάννενα: Άκαρποι Οι Έλεγχοι Για Τη Μόλυνση Στη Λίμνη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Άκαρποι Οι Έλεγχοι Για Τη Μόλυνση Στη Λίμνη

Ροή πετρελαίου εντοπίστηκε και σε δεύτερο αγωγό ομβρίων

Τον υπεύθυνο για τη μόλυνση με πετρέλαιο στη λίμνη Παμβώτιδα αναζητά η ΔΕΥΑΙ με τις έρευνες των συνεργείων της να επικεντρώνονται σε δύο διαφορετικές συνοικίες της παραλίμνιας περιοχής για τον εντοπισμό της πηγής από την οποία ξεκίνησε η ρύπανση.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΙ πραγματοποίησαν εξονυχιστικούς ελέγχους μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης και τα ξημερώματα της Παρασκευής στα φρεάτια της ευρύτερης περιοχής καθώς ενώ η ροή πετρελαίου από τον αγωγό στη θέση «Σκάλα» είχε σταματήσει από το απόγευμα της Πέμπτης, η Υπηρεσία αργότερα ενημερώθηκε, ότι παρόμοια εικόνα παρατηρούνταν και σε άλλον αγωγό ομβρίων σε κοντινή απόσταση.

Παρά τους ελέγχους όμως, τα συνεργεία δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την πηγή από την οποία ξεκίνησε η απόρριψη των ποσοτήτων πετρελαίου στους αγωγούς ομβρίων.

Η εικόνα από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην επίμαχη περιοχή πάντως δεν εμφάνιζε ίχνη της περιβαλλοντικής ρύπανσης, αφού ρόλο έπαιξε αφενός η ανάδευση των υδάτων και αφετέρου η συνεχόμενη βροχόπτωση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ Άρη Μπαρτζώκα, η έρευνα για την αναζήτηση και τον εντοπισμό του δράστη θα συνεχιστεί, ενώ απηύθυνε έκκληση σε όποιον τυχόν γνωρίζει ή έχει ακούσει κάτι σχετικό, να ενημερώσει την υπηρεσία. 

Ο κ. Μπαρτζώκας ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο το απόγευμα της Πέμπτης και ενώ συνεχιζόταν η ροή του πετρελαίου στη λίμνη, σε δηλώσεις του στο ITV έκανε λόγο για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα. 

Σε μήνυση κατά αγνώστων προχωρά ο Φορέας Διαχείρισης

Από την άλλη πλευρά, μήνυση κατά αγνώστων για περιβαλλοντική ρύπανση, θα καταθέσει ο Φορέας Διαχείρισης της λίμνης Παμβώτιδας για το συγκεκριμένο περιστατικό. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, όπως αναφέρουν πηγές από τον Φορέα Διαχείρισης, που επικαλείται το ITV, ότι δεν είναι η πρώτη, αλλά η τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, που καταγράφεται παρόμοιο περιστατικό. 

Στην πρώτη περίπτωση μάλιστα είχε εντοπιστεί η πηγή της ρύπανσης σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων που είχε επικαλεστεί διαρροή λόγω βλάβης, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, η πηγή της ρύπανσης παρέμεινε άγνωστη.

Πηγή: proinanea.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Άκαρποι Οι Έλεγχοι Για Τη Μόλυνση Στη Λίμνη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5386397803499074829
Σχόλια
item