Γιάννενα: Αμφιθέα - Ανοιχτός ο δρόμος για μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Έναν μεγάλο αγώνα έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν, εδώ και χρόνια, οι κάτοικοι της Αμφιθέας, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και βουλευτές, προκειμένου να πετύχουν την μείωση των συντελεστών και κατά συνέπεια τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, για μια περιοχή όπου οι αντικειμενικές αξίες είναι πραγματικά πολύ υψηλές.

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, η απόφαση που υπογράφτηκε πριν από μικρό χρονικό διάστημα άνοιξε το δρόμο για μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Οι κάτοικοι, πολλοί από τους οποίους είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη για την μείωσή του, είδαν μείωση του ποσού ΕΝΦΙΑ που καταβάλλουν.

Συγκεκριμένα μειώθηκε ο Συντελεστής Αξιοποίησης Οικοπέδου (Σ.Α.Ο) προσαρμόστηκε στους συντελεστές δόμησης της πολεοδομίας σε συνδυασμό με την αρτιότητα του οικοπέδου και αυτό έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα την μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γοργόλης έχει ασχοληθεί επί μακρόν με τον θέμα των αντικειμενικών αξιών και κάλεσε τους πολίτες να λύσουν τις φορολογικές διαφορές τους με την ΑΑΔΕ μέσω της Επιτροπής Εξωδικαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών.

Ο κ. Γοργόλης κάλεσε τους ιδιοκτήτες που έχουν προσφύγει να ζητήσουν την λύση μέσω της συγκεκριμένης επιτροπής κάνοντας σχετική αίτηση.

Η συγκεκριμένη επιτροπή που έχει συσταθεί και λειτουργεί, έχει την ευθύνη των φορολογικών διαφορών που προκύπτουν μεταξύ των φορολογούμενων και της ΑΑΔΕ και σε αυτή μπορούν να προσφύγουν όλοι όσοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη και η υπόθεσή τους εκκρεμεί στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια.

Ερωτηθείς ο κ. Γοργόλης για την αναδρομική ισχύ της απόφασης ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει αναδρομική ισχύ», αλλά μπορεί να ληφθεί υπόψη για όλα τα χρόνια που είναι σε εκκρεμότητα η εκάστοτε ανάλογη υπόθεση.

Πηγή: anex.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αμφιθέα - Ανοιχτός ο δρόμος για μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6455077030300630501
item