Βίτσας: Μπορούμε να συμβιβαστούμε με την Τουρκία, όπως έγινε και με την Ιταλία Βίτσας: Μπορούμε να συμβιβαστούμε με την Τουρκία, όπως έγινε και με την Ιταλία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βίτσας: Μπορούμε να συμβιβαστούμε με την Τουρκία, όπως έγινε και με την Ιταλία

Την άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να καταλήξει σε συμβιβασμό με την Τουρκία όπως έγινε και με την Ιταλία, εξέφρασε ο Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στον Alpha 98,9 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Αμυνας τόνισε ότι οι δύο χώρες μπορούν να έρθουν σε συμβιβασμό αναφορικά με τα χωρικά ύδατα και έφερε για παράδειγμα την αντίστοιχη συμφωνία στην οποία κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με την Ιταλία. «Δεν μιλάω για νησιά, βραχονησίδες και κυριαρχικά δικαιώματα.

 Για παράδειγμα, μια χαρά συμβιβαστήκαμε με την Ιταλία για τα χωρικά ύδατα, για την επήρεια των Στροφάδων και των τριών νησιών πάνω από την Κέρκυρα», επισήμανε ο κ. Βίτσας.

Ο Δημήτρης Βίτσας σημείωσε ότι η Αριστερά είναι ταυτισμένη με δύο πράγματα: «οι διεθνείς διενέξεις να λύνονται με ειρηνικό τρόπο, προς όφελος και των δύο μερών και δεύτερον, - καλούμε και τη ΝΔ να το αποδεχτεί – αντικειμενικά σε διεθνές επίπεδο ενυπάρχει ο συμβιβασμός».

Βίτσας: Στη «Γαλάζια Πατρίδα» μουλαρώνεις

Κληθείς να σχολιάσει τις ανά διαστήματα απαιτήσεις της Τουρκίας όπως προβάλλονται με το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», ο κ. Βίτσας σημείωσε: «Αυτό δεν το δέχεσαι. Εκεί, μουλαρώνεις».

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το Καστελλόριζο, ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι είναι θέμα συζήτησης και εκατέρωθεν συμβιβασμών. «Εχει 100% επήρεια; Έχει 0%; το άκουσα κι αυτό. Δεν το βάζουν Τούρκοι, το βάζουν Έλληνες. Είναι θέμα συζήτησης και εκατέρωθεν συμβιβασμών. Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τα διεθνή ύδατα που είναι ανάμεσα μας και μπορούν να λυθούν».

Τέλος, ο πρώην υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να αποδεχτεί το τουρκικό αίτημα για αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών. «Εμείς δεν θα το δεχόμασταν. Στο βαθμό που υπάρχει απειλή, είναι σαν να σηκώνεις τα χέρια ψηλά, αν πεις αποστρατικοποιώ».

epirusblog.gr
5 of 5
Βίτσας: Μπορούμε να συμβιβαστούμε με την Τουρκία, όπως έγινε και με την Ιταλία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4882520348222415007
Σχόλια
item