Γιάννενα: Γεννήθηκε μωρό από μητέρα θετική στον κορωνοϊό στο ΠΓΝΙ Γιάννενα: Γεννήθηκε μωρό από μητέρα θετική στον κορωνοϊό στο ΠΓΝΙ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Γεννήθηκε μωρό από μητέρα θετική στον κορωνοϊό στο ΠΓΝΙ

Η κύηση έγινε με καισαρική τομή

Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ενημερώνει ότι την Πέμπτη, γεννήθηκε με καισαρική τομή (ΚΤ) στο Μαιευτήριο του Π.Γ.Ν.Ι. το πρώτο νεογνό από μητέρα επιβεβαιωμένα θετική στον ιό SARS-CoV-2 στο Νοσοκομείο.

Η μαιευτική παρακολούθηση της μητέρας κατά την διάρκεια της κύησης, έγινε από ιατρούς της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Ι. Από τη στιγμή που διαγνώστηκε θετική, κατόπιν τυχαίου ελέγχου, η παρακολούθησή της συνεχίστηκε εξ αποστάσεως, με γνώμονα την ασφάλεια της κύησης, αλλά και του πληθυσμού που επισκέπτεται και εμπιστεύεται τις δομές του Π.Γ.Ν.Ι., καθώς και των εργαζομένων σε αυτό.

Τελικά, το απόγευμα της Πέμπτης αποφασίσθηκε η διεκπεραίωση της κύησης, λόγω επιπλοκών, των οποίων η συσχέτιση με τον ιό SARS-CoV-2 δεν έχει ακόμη αποδειχθεί. Η άμεση μετεγχειρητική εικόνα μητέρας και νεογνού είναι άριστη.

Η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Π.Γ.Ν.Ι. ήδη από την έναρξη του πρώτου επιδημικού κύματος, συναισθάνθηκε τις μεγάλες προκλήσεις που αυτό συνεπάγεται και φρόντισε να θωρακιστεί έναντι αυτών με ριζικές ανακατατάξεις στα προγράμματα λειτουργίας της και στην χρήση των χώρων που διαθέτει, δίχως εκπτώσεις στην παρακολούθηση και φροντίδα του μαιευτικού πληθυσμού των βαρέων γυναικολογικών παθήσεων.

Αυτή ακριβώς η προετοιμασία απέδωσε και χθες καρπούς. Με την έγκριση και συνεχή παρακολούθηση από τον Δ/ντη της Μ/Γ Κλινικής και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μηνά Πασχόπουλο, η ΚΤ διεκπεραιώθηκε από τον Μαιευτήρα-Γυναικολόγο, Επ.Β’  Θεοχάρη Ευαγγέλου και τους ειδικευόμενους ιατρούς, Στέφανο Φλίνδρη και Γαλάζιου Γεωργία, ενώ υπεύθυνος αναισθησιολόγος ήταν ο Δ/ντης ΕΣΥ, Λεωνίδας Δίσνιτσας.

Πηγή: epirusonline.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Γεννήθηκε μωρό από μητέρα θετική στον κορωνοϊό στο ΠΓΝΙ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5821958668550689469
Σχόλια
item