Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: «Φρούριο» η Αθήνα για την αποφυγή επεισοδίων

Ανησυχία προκαλεί στις ελληνικές αρχές το ενδεχόμενο των αιφνιδιαστικών, περιμετρικών συγκεντρώσεων και επιθέσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σημειώνεται ότι με εντολή της αστυνομίας, κλειστοί θα παραμείνουν από τις 8 το πρωί οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Βικτώρια στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό.

Όσον αφορά το απαγορευτικό συγκεντρώσεων άνω των 4 ατόμων, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης προέβη σε διαταγή απαγόρευσης των συγκεντρώσεων-συναθροίσεων για λόγους δημόσιας υγείας, όπως ακριβώς είχε γίνει και στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή επεισοδίων -5.000 αστυνομικοί στο δρόμο

Παρά την απαγόρευση ωστόσο η ελληνική αστυνομία έχει προετοιμάσει σχέδιο για την πρόληψη και αποφυγή επεισοδίων. Σύμφωνα με αυτό τα Εξάρχεια και κυρίως η περιοχή που έλαβε χώρα η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τίθεται στο επίκεντρο.

Ειδικότερα, οι αρχές έχουν σχηματίσει δύο τετράγωνα ασφαλείας με το πρώτο να αφορά στις οδούς Κωλέττη, Εμμανουήλ Μπενάκη, Ανδρέα Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής, και το δεύτερο να είναι ακόμα πιο ευρύ, και να περικλείει τις οδούς Θεμιστοκλέους, Σόλωνος, Χαριλάου Τρικούπης και Αραχώβης. 

Σε αυτά τα τετράγωνα οι αρχές θα πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους για άσκοπες μετακινήσεις και θα ελέγχουν αν τα SMS που έχουν στείλει όσοι ελέγχονται αποτελούν σαφή αιτία για να βρεθούν στο σημείο.

Τα μέτρα που θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ για την Κυριακή θυμίζουν εκείνα που είχαν τεθεί σε ισχύ για το Πολυτεχνείο και σύμφωνα με πληροφορίες στον σχεδιασμό θα συμμετέχουν περίπου 5.000 αστυνομικοί, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και drones αλλά και ελικόπτερα. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αρχές θα επιστρατεύσουν και 6 Αίαντες οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση που υπάρξει ένταση.

Παράλληλα, μετά και τα χθεσινά επεισόδια στον Κολωνό και υπό τον φόβο των εκτάκτων επεισοδίων έχουν τοποθετηθεί «παρατηρητές» σε αστυνομικά τμήματα ενώ έχει δημιουργηθεί κλοιός ασφαλείας σε δικαστικούς στόχους και εκκλησίες.


epirusblog.gr
5 of 5
Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: «Φρούριο» η Αθήνα για την αποφυγή επεισοδίων
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3862646096583410620
item