Γιάννενα: ΕΑΥΙ - Ζητούν μεταφορά του κλιμακίου του ΕΟΔΥ πριν τον αστυνομικό έλεγχο

Μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά

Συνάντηση με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, είχε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Α. Κωνσταντινίδης. Η αντιπροσωπεία της ΕΑΥΙ ζήτησε την μεταφορά του κλιμακίου του ΕΟΔΥ πριν τον αστυνομικό έλεγχο στην Κακαβιά.

Το θέμα είναι σοβαρό, καθώς οι αστυνομικοί κάνουν τον αστυνομικό έλεγχο πριν διενεργηθεί ο υγειονομικός.

«Η ΕΑΥΙ όλο αυτό το χρονικό διάστημα της πανδημίας, βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των συναδέλφων  με συνεχή παρουσία  στα μπλόκα ελέγχων και τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, ανταποκρινόμενη πάντοτε στην προμήθεια με υγειονομικό υλικό και στην θωράκιση όλου του Αστυνομικού προσωπικού από τον φονικό ιό Covid 19.

Κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής μας στο Τ.Δ.Ε. Κακαβιάς, μας επισημάνθηκε, ιδιαίτερα το οξύμωρο, ο Αστυνομικός – διαβατηριακός έλεγχος να προηγείται του υγειονομικού ελέγχου του ΕΟΔΥ. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθίσταται αναπόφευκτη η επαφή των θετικών κρουσμάτων Covid 19 με το Αστυνομικό προσωπικό, τόσο κατά την είσοδο των ταξιδιωτών στη χώρα, όσο και κατά την διαδικασία αναγκαστικής τους επιστροφής στην Αλβανία».

Παρουσία και του περιφερειάρχη, Αλέξανδρου Καχριμάνη, το κλιμάκιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ζήτησε από τον κ. Χαρδαλιά να προχωρήσει τις ενέργειες για την  μεταφορά του κλιμακίου του ΕΟΔΥ πριν τον Αστυνομικό έλεγχο, έτσι ώστε να εκλείψει ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου από πιθανά θετικά κρούσματα.

Φεύγουν για Αλβανία από Κακαβιά και Κρυσταλλοπηγή

Στο μεταξύ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την εικόνα στην Κακαβιά αυτή την περίοδο, ο κ. Κωνσταντινίδης υποστήριξε ότι από τα σύνορα της Κακαβιάς με προορισμό την Αλβανία διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες. Το νούμερο κυμαίνεται καθημερινά από 350 έως 800 άτομα που έχουν προορισμό την γειτονική χώρα.

Στο μεταξύ, ως πύλη εξόδου χρησιμοποιείται και η Κρυσταλλοπηγή. Εκεί, ο μεθοριακός σταθμός χρησιμοποιείται μόνο για έξοδο προς την Αλβανία. 

Ο κ. Κωνσταντινίδης επεσήμανε το γεγονός λέγοντας ότι από πλευράς της πολιτείας θα πρέπει να υπάρξει η σχετική μέριμνα για να μην επαναληφθούν οι εικόνες του Δεκαπενταύγουστου όπου εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν στα σύνορα για να περάσουν τον έλεγχο.

 Πηγή: epirusonline.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΕΑΥΙ - Ζητούν μεταφορά του κλιμακίου του ΕΟΔΥ πριν τον αστυνομικό έλεγχο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7469808547351100395
item