Γιάννενα: Μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας η φωταγώγηση της κεντρικής πλατείας

Διαφορετικός θα είναι φέτος ο εορτασμός των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς οι υγειονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την διοργάνωση εκδηλώσεων, τα ανταμώματα με συγγενείς και φίλους, τα ταξίδια και τις επισκέψεις.

Βέβαια, ο Δήμος Ιωαννιτών προχώρησε και φέτος στον στολισμό της πόλης θέλοντας να δημιουργήσει μία ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα, ακόμη κι αν την απολαμβάνουμε όλοι κάτω από τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα και το περιορισμένο ωράριο κυκλοφορίας.

Μάλιστα η χθεσινή φωταγώγηση της κεντρικής πλατείας και του χριστουγεννιάτικου δέντρου, έγινε χωρίς κόσμο και μέσω live streaming. Πρωταγωνιστές ήταν το βιολί και το κοντραμπάσο και μέσα από τους ήχους και τις κλασικές χορευτικές φιγούρες, ο Δήμος έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Στο πρώτο μέρος ο Γεράσιμος Λώλης και ο Αλέξανδρος Λώλης στο βιολί και ο Απόστολος Παπαπέτρος στο κοντραμπάσο, από το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων ερμήνευσαν το «Song from a Secret Garden» του R. Loveland.

Ακολούθησε το μήνυμα του Δημάρχου Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ και η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Όπως, μεταξύ άλλων, ανέφερε «φέτος ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε διαφορετικά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Πιο μοναχικά. Αυτό όμως δεν μειώνει τη σημασία τους και κυρίως δεν μειώνει την ελπίδα που φέρνουν τα Χριστούγεννα και ο ερχομός του νέου έτους.

Την ελπίδα που όλοι χρειαζόμαστε για να μειώσουμε τις αποστάσεις, να ανταμώσουμε νοερά, να σφίξουμε τα χέρια και να πιστέψουμε πως το μέλλον θα είναι καλύτερο. Κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν η πόλη μας ετοιμάζεται για τις φετινές, ιδιαίτερες και διαφορετικές γιορτές.

Με δύναμη, κουράγιο και αισιοδοξία θα περάσουμε τα δύσκολα. Με ελπίδα και χαμόγελο θα κάνουμε πιο φωτεινές τις μέρες των γιορτών. Με πίστη στο καλύτερο θα υποδεχθούμε τη νέα χρονιά».

Ο επίλογος ήταν ιδιαίτερα συμβολικός. Οι μουσικοί του Δημοτικού Ωδείου έστειλαν το μήνυμα πως «η ζωή είναι ωραία» και οι στιγμές ήταν πράγματι εντυπωσιακές, καθώς συνοδεύτηκαν από τον κλασικό χορό της Έφης Κοσμέρη σε χορογραφία της Τζίνας Βίκα.

Πηγή: proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας η φωταγώγηση της κεντρικής πλατείας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6368557818559398349
item