Πιερρακάκης: Ραντεβού και μέσω φαρμακείων για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού- Υπό εξέταση και τα ΚΕΠ

Ραντεβού για το εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού μέσα από τα φαρμακεία και πιθανότατα και από τα ΚΕΠ θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν οι πολίτες. 

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της πεθνήμερης συζήτησης για τον Προϋπολογισμό, τα κανάλια μέσω των οποίων θα προγραμματίζονται τα ραντεβού είναι τρία:

Καταρχάς μέσω της πλατφόρμας της άυλης συνταγογράφησης, στην οποία θα προτείνονται στους πολίτες δύο ραντεβού, όσες και οι δόσεις του εμβολίου. «Η άυλη συνταγογράφηση θα χρησιμοποιείται για στοχευμένα μηνύματα για να ενημερώνονται οι πολίτες και να επιβεβαιώνουν σε ώρες που τους προτείνουν αν θα κλείνουν το συγκεκριμένο ραντεβού ή όχι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης. 

Δευτερευόντως μέσω της ειδικής ψηφιακής πύλης emvolio.gov.gr, στην οποία θα μπαίνουν οι πολίτες και θα κλείνουν το ραντεβού τους. 

Τρίτον, για όσους δε διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες, η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει και μη ψηφιακά κανάλια για το κλείσιμο των ραντεβού. Συγκεκριμένα, θα αξιοποιηθούν τα φαρμακεία της χώρας που είναι πάνω από 10.000, ως σημεία για να μπορέσει κανείς να κλείσει τα ραντεβού του.

Τέλος, όπως επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν και τα ΚΕΠ για τα ραντεβού για τον εμβολιασμό. Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο η λίστα με τα κανάλια εξυπηρέτησης να διευρυνθεί, καθώς πλησιάζουμε στην έναρξη των εμβολιασμών.

Πηγή: skai.gr


epirusblog.gr
5 of 5
Πιερρακάκης: Ραντεβού και μέσω φαρμακείων για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού- Υπό εξέταση και τα ΚΕΠ
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4234019485857284915
item