Γαλλία: Παράνομοι μετανάστες πέταξαν από την Τουρκία στο Παρίσι με ιδιωτικό αεροσκάφος Γαλλία: Παράνομοι μετανάστες πέταξαν από την Τουρκία στο Παρίσι με ιδιωτικό αεροσκάφος | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γαλλία: Παράνομοι μετανάστες πέταξαν από την Τουρκία στο Παρίσι με ιδιωτικό αεροσκάφος

Εννέα πρόσωπα που ταξίδευαν με ιδιωτικό αεροσκάφος από την Τουρκία συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, καθώς δεν είχαν στην κατοχή τους τα απαραίτητα έγγραφα, όπως ανέφερε πηγή του αεροδρομίου.

Είναι η πρώτη φορά που παράτυποι μετανάστες φτάνουν στη Γαλλία με ιδιωτικό αεροσκάφος, σχολίασε ο Ντιντιέ Λεσκί, ο διευθυντής της γαλλικής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Ένταξης (OFIJ).

Οι συλληφθέντες, που δήλωσαν ότι είναι Κούρδοι, ταξίδεψαν με αεροσκάφος που ανήκει σε μια αυστριακή εταιρεία. Για την υπόθεση διενεργεί έρευνα η εισαγγελία του Κρετέιγ. Σύμφωνα με το Le Point οι επιβάτες πλήρωσαν 30.000 ευρώ γι' αυτήν την πτήση.

Στη Γαλλία, οι αεροπορικές εταιρείες τιμωρούνται με πρόστιμο ύψους έως και 10.000 ευρώ το ανώτερο όταν αποβιβάζουν στο γαλλικό έδαφος ταξιδιώτες που δεν έχουν λάβει άδεια εισόδου στη χώρα και προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


epirusblog.gr
5 of 5
Γαλλία: Παράνομοι μετανάστες πέταξαν από την Τουρκία στο Παρίσι με ιδιωτικό αεροσκάφος
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5490314049210960713
Σχόλια
item