ΗΠΑ: Απαγόρευση πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Νέα Υόρκη ζήτησε ο Άντριου Κουόμο ΗΠΑ: Απαγόρευση πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Νέα Υόρκη ζήτησε ο Άντριου Κουόμο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΗΠΑ: Απαγόρευση πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Νέα Υόρκη ζήτησε ο Άντριου Κουόμο

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο ζήτησε την απαγόρευση των πτήσεων που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού ο Μπόρις Τζόνσον αποκάλυψε μέσα στο σαββατοκύριακο ότι ένα νέο στέλεχος κορωνοϊού που εμφανίστηκε στη χώρα του και προκάλεσε lockdown στο Λονδίνο, είναι έως και 70% περισσότερο μεταδοτικό από το αρχικό.

Ο Κουόμο είπε ότι είναι «κατακριτέο και εξαιρετικά αμελές να επιτρέψουμε στους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου να πετούν στο Διεθνές Αεροδρόμιο John F Kennedy της Νέας Υόρκης χωρίς τεστ». 

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ένα τεστ Covid-19 πρέπει να είναι το «ελάχιστο» που πρέπει να γίνεται, αν δεν εποβληθεί απαγόρευση.

«Αυτή τη στιγμή, αυτή η μετάλλαξη στο Ηνωμένο Βασίλειο μπαίνει σε ένα αεροπλάνο και πετάει στο JFK. Έχουμε περίπου έξι πτήσεις την ημέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο και δεν έχουμε κάνει απολύτως τίποτα. Και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα άτομο για να ξεκινήσει η διασπορά», είπε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

«Για μένα, αυτό είναι κατακριτέο»
συνέχισε, σύμφωνα με τη New York Post.

«120 χώρες απαιτούν τεστ, εμείς δεν το κάνουμε. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν προχωρήσει σε απαγορεύσεις, εμείς δεν το έχουμε κάνει. Το να μην κάνεις τίποτα είναι αμέλεια. Είναι βαριά αμέλεια. Πόσες φορές στη ζωή πρέπει να κάνετε το ίδιο λάθος πριν μάθετε;» είπε ο Κουόμο.

epirusblog.gr
5 of 5
ΗΠΑ: Απαγόρευση πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Νέα Υόρκη ζήτησε ο Άντριου Κουόμο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8451847504932823959
Σχόλια
item