Γιάννενα: Βήμα μπροστά για την λειτουργία των σχολείων στο παλιό Χατζηκώστα Γιάννενα: Βήμα μπροστά για την λειτουργία των σχολείων στο παλιό Χατζηκώστα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Βήμα μπροστά για την λειτουργία των σχολείων στο παλιό Χατζηκώστα

Ένα σημαντικό βήμα για την ανέγερση των κτιρίων που θα στεγάσουν το 1ο νηπιαγωγείο Ιωαννίνων και το Σχολείο Αναπήρων Παίδων στον χώρο του παλιού «Χατζηκώστα» έκανε η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση εγκρίθηκε η ανέγερση σχολικών μονάδων στον χώρο του παλαιού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Γ. Χατζηκώστα  για  την μετεγκατάσταση  και λειτουργία των δύο σχολικών μονάδων,  προϋπολογισμού 339.100 ευρώ.

Επίσης, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου η διενέργεια ανοικτών ηλεκτρονικών δημόσιων διαγωνισμών για τα έργα Ενεργειακής Αναβάθμισης του οδοφωτισμού των Δήμων Ιωαννιτών και Πρεβέζης μέσω του μηχανισμού ELENA.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι διακηρύξεις των δύο έργων συντάχθηκαν με τους καλύτερους δυνατούς όρους, τόσο για την εξασφάλιση μεγαλύτερης συμμετοχής ενδιαφερομένων, όσο και για διεύρυνση του οφέλους που θα έχουν οι Δήμοι.

«Έχουμε εξετάσει τους αντίστοιχους διαγωνισμούς που έχουν γίνει σε άλλους δήμους της χώρας. Αυτό που κάναμε είναι το καλύτερο. 

Η έκπτωση που μπορεί να δοθεί είναι άνω του 65% της ενεργειακής απόδοσης και ότι επιπλέον προκύψει θα είναι προς όφελος των δήμων», τόνισε, ενώ υπενθύμισε ότι ήδη οι προγραμματικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ περιφέρειας και των δήμων Ιωαννιτών και Πρέβεζας έχουν εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο προϋπολογισμός του έργου «Παροχή υπηρεσιών Αναβάθμισης  της Ενεργειακής Απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού Φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών»   ανέρχεται σε 19.192.214 ευρώ. Για το αντίστοιχο έργο του δήμου Πρέβεζας, ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 8.956.139 ευρώ.

Άλλες αποφάσεις

Η Οικονομική Επιτροπή στη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τη διαδικασία για επείγουσες εργασίες αποκατάστασης της οδού Αγία Κυριακή – Πετούσι Παρδαλίτσα, προϋπολογισμού 225.000 ευρώ και την  άμεση αποκατάσταση Ε.Ο Ιωαννίνων – Πρέβεζας θέση Μιχαλίτσι προϋπολογισμού 120.000 ευρώ, ενώ ανέδειξε  τον οριστικό ανάδοχο (Βασίλειος Κούγκουλης& ΣΙΑ Ο.Ε.)  του έργου «Βελτίωση της οδού Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης (Πλαγιά) – Μονή Παναγιάς Κλαδόρμης – Φούρκας προς εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών μονάδων», προϋπολογισμού 190.000 ευρώ.


Πηγή: agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Βήμα μπροστά για την λειτουργία των σχολείων στο παλιό Χατζηκώστα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 83337238580490413
Σχόλια
item