Θεσπρωτία: Άνοιξαν και στη Θεσπρωτία καταστήματα με εποχικά είδη Θεσπρωτία: Άνοιξαν και στη Θεσπρωτία καταστήματα με εποχικά είδη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Άνοιξαν και στη Θεσπρωτία καταστήματα με εποχικά είδη

Με αυστηρή τήρηση των μέτρων άνοιξαν και στη Θεσπρωτία τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου καταστήματα με εποχικά είδη ενόψει Χριστουγέννων. 

Πιθανώς από τις 14 Δεκεμβρίου να λειτουργήσουν ξανά κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία και καταστήματα παιχνιδιών.

Τα καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη θα είναι ανοιχτά έως τις 8 Ιανουαρίου 2021, από τις 7 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ, προκειμένου οι καταναλωτές εν μέσω lockdown να μπορούν να κάνουν τις αγορές τους ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Οι κανόνες λειτουργία τους είναι προσαρμοσμένοι στις απαιτήσεις αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού και ενταγμένοι στις διαδικασίες του lockdown και ως προς τον πληθυσμό εντός των καταστημάτων ισχύουν τα εξής:

– Αναλογία ατόμων ανά τ.μ. 4/100 – Άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 15 τ.μ.

– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας και τους πελάτες/επισκέπτες/καταναλωτικό κοινό.

– Τήρηση απόστασης 2 μέτρων μεταξύ ατόμων.

Σε «δόσεις» θα επαναλειτουργήσουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς ανά τρεις ημέρες θα προστίθενται και νέες δραστηριότητες στη λίστα επαναφοράς στην κανονικότητα.

Στόχος  είναι να ανοίξει η αγορά κλιμακωτά, ώστε να αποφευχθεί πολύ μεγάλος συνωστισμός ταυτόχρονα, την ίδια μέρα. 

Την ίδια στιγμή, προβληματισμένοι εμφανίζονται οι λοιμωξιολόγοι σχετικά με τον τρόπο επιστροφής της αγοράς στους καθημερινούς ρυθμούς.

Πηγή: katoci.blogspot.com

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Άνοιξαν και στη Θεσπρωτία καταστήματα με εποχικά είδη
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 3848070410634265895
Σχόλια
item