Άρτα: Ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου

Ο Δήμος Αρταίων ύστερα από την εισήγηση του Δημάρχου, έλαβε την ομόφωνη απόφαση στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έτσι θέτει ως στόχο την ίδρυση και λειτουργιά Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ) εντός των ορίων του Δήμου του.

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης δήλωσε σχετικά: «Με την ίδρυση και λειτουργία του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ) στην περιοχή μας θα ολοκληρωθούν όλες οι βαθμίδες και οι δυνατότητες εκπαίδευσης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. 

Για το συγκεκριμένο αίτημα υπάρχει ενημέρωση, αγαστή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη τόσο με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, όσο και με το Υπουργείο Παιδείας.

Για το ίδιο θέμα η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας κ. Παρασκευή Χαμπηλομάτη τόνισε: «Είναι φανερό ότι στο Νόμο Άρτας απουσιάζει η ενδιάμεση δομή, δηλαδή το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο και αυτή η έλλειψη δημιουργεί προβλήματα καθότι οι μαθητές με «ελαφρές» και «μέτριες» ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δεν μπορούν να ωφεληθούν από το τμήμα ένταξης των Γυμνασίων (όπου τελικά φοιτούν) αλλά ούτε είναι ενδεδειγμένο να εγγραφούν για φοίτηση στο Ε.Ε.Ε.Κ».

Πηγή: maxitisartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1300334643288454000
item