Γιάννενα: Τα έθιμα των Σαρακατσαναίων για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά Γιάννενα: Τα έθιμα των Σαρακατσαναίων για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Τα έθιμα των Σαρακατσαναίων για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Διαδικτυακό Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, αφιερωμένο στα έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς των Σαρακατσαναίων θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. με πρωτοβουλία της Αδελφότητας των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, τα έθιμα θα παρουσιαστούν από τον Γεώργιο Καψάλη, Καθηγητή, πρ. Πρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ θα γίνει αναπαράσταση Χριστουγεννιάτικου εθίμου από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης, σχετικού με την επίσκεψη μικρών παιδιών στα Σαρακατσάνικα κονάκια την εποχή της νομαδικής διαβίωσης. 

Επίσης, θα γίνει επίδειξη παρασκευής παραδοσιακού πρωτοχρονιάτικου φαγητού (μπουκ’βάλα) από την καθηγήτρια Μ.Ε. Ελένη Μυριούνη καθώς και αφήγηση Σαρακατσάνικου παραμυθιού από την νηπιαγωγό Μαρία Μολφέση-Γόγολου.

Στην εκδήλωση θα ακουστούν Σαρακατσάνικοι μουσικοί σκοποί σε ζωντανή εκτέλεση με παραδοσιακά μουσικά όργανα καθώς και Ηπειρώτικα κάλαντα. Εκτός από τους εκπροσώπους φορέων και Συλλόγων Σαρακατσαναίων, θα χαιρετήσουν στην εκδήλωση Σαρακατσαναίοι της διασποράς.

• Το αντάμωμα, που είναι δωρεάν, θα γίνει μέσω της εφαρμογής zoom και όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει μπορεί να απευθυνθεί στην Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου (e-mail xairetimata@gmail.com ή τηλ 210 5240777) για την απόκτηση του συνδέσμου (link) για την είσοδο στην εφαρμογή.
Πηγή: proinoslogos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τα έθιμα των Σαρακατσαναίων για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2792940367949216546
Σχόλια
item