Ήπειρος: Ανοιχτή η αγορά την Κυριακή με τους «ειδικούς» κανόνες

Με το ειδικό εορταστικό ωράριο λειτουργούν τα καταστήματα λιανικής με click away, τα super market και τα λοιπά καταστήματα τροφίμων, λόγω των μέτρων.

Τα σούπερ μάρκετ λειτουργούν από τις 8:00 έως τις 21:00, με εξαίρεση την παραμονή πρωτοχρονιάς, οπότε και κλείνουν στις 20:00, ενώ το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων με click away είναι 7:00 με 21:00.

Την τελευταία Κυριακή του χρόνου, 27 Δεκεμβρίου, τόσο τα σούπερ μάρκετ, όσο και τα μαγαζιά που εξυπηρετούν παραγγελίες εκτός, θα λειτουργούν από τις 11 το πρωί έως τις 20:00. 

Την ημέρα αυτή, τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά σε όλη την Ελλάδα εκτός από την Κοζάνη και τους Δήμους της Δυτικής Αττικής, οι οποίοι έχουν τεθεί σε αυστηρό lockdown.

Η αγορά

Σε προαιρετική λειτουργία των σούπερ μάρκετ την Κυριακή 3 Ιανουαρίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

«Είναι δίκαιη και λογική η ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου για την πανδημία και για το πώς θα λειτουργήσει η αγορά μετά το lockdown. Δεν θα πρέπει να υποκρινόμαστε ότι η πανδημία δεν θα έχει επιπτώσεις. Για το λόγο αυτό τα μέτρα της κυβέρνησης φροντίζουν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό πλέγμα φροντίδας για τις επιχειρήσεις».

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του χτες σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στο click away τόνισε ότι οι καταναλωτές γνωρίζουν πως οι αγορές τους είναι εφικτές λόγω του μέτρου που εφαρμόστηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανάπτυξης «κόντρα σε πολλούς που δεν το πίστεψαν στην αρχή».

Η αγορά λειτούργησε καλά με το click away και ειδικά για την αγορά των παιχνιδιών υπογράμμισε, πως νιώθει υπερήφανος που «χιλιάδες παιδιά θα κάνουν γιορτές με τα παιχνίδια τους διότι καταφέραμε να πείσουμε την Επιτροπή και να οργανώσουμε αυτό το σύστημα». 

Συμπλήρωσε πως για τον συγκεκριμένο κλάδο όπως και για ορισμένους άλλους κλάδους το μέτρο «δούλεψε», σε αντίθεση με κάποιους άλλους που το μέτρο δούλεψε λιγότερο.

Πλεονέκτημα γενικά έχουν οι κλάδοι που πωλούν προκατασκευασμένα προϊόντα ενώ πιο δύσκολες είναι οι συνθήκες σε κλάδους όπως η ένδυση και η υπόδηση όπου χρειάζεται ο καταναλωτής να δοκιμάζει το προϊόν.

Αναφέρθηκε και στην τελευταία Κυριακή του χρόνου που τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά, ενώ για την Κυριακή 3 Ιανουαρίου η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε προαιρετική λειτουργία των σούπερ μάρκετ.

Χαρακτήρισε δε αναπόφευκτη την κίνηση στα ΚΤΕΛ για την παραλαβή δεμάτων από τη στιγμή που απαγορεύθηκε η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Πηγή: epirusonline.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Ανοιχτή η αγορά την Κυριακή με τους «ειδικούς» κανόνες
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 41069651453172991
item