Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Φολέγανδρο για το πρώτο κρούσμα

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους περίπου 600 μόνιμους κατοίκους της Φολεγάνδρου η είδηση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες από στόμα σε στόμα για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί.

Πρόκειται για μια 24χρονη γυναίκα που χρειάστηκε να συνοδεύσει ηλικιωμένο συγγενή της σε νοσοκομείο των Αθηνών ο οποίος επρόκειτο να νοσηλευτεί για λόγους υγείας. 

Η γυναίκα επισκέφτηκε το Ιατρείο της Φολεγάνδρου προκειμένου να κάνει τεστ ανίχνευσης για τον κορωνοϊό, διότι ήταν εκείνη που θα συνόδευε τον ηλικιωμένο συγγενή της στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, υπεβλήθη σε rapid τεστ, το οποίο έδειξε ότι ήταν θετική στον ιό, χωρίς συμπτώματα, όπως ανέφεραν στο protothema.gr, πρόσωπα από το περιβάλλον της.

Επικράτησε σύγχυση καθώς άλλα άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή επισκέφτηκαν με τη σειρά τους το ιατρείο για να κάνουν το τεστ χωρίς όμως να τα καταφέρουν διότι κατά πληροφορίες δεν υπήρχαν άλλα διαθέσιμα.

Ο Δήμος Φολεγάνδρου σε ανακοίνωση του πριν από λίγο, αναφέρει ότι το Ιατρείο θα παραμείνει κλειστό σήμερα για γενική καθαριότητα και απολύμανση, τονίζοντας ότι μέχρι την επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για την επιβεβαίωση ή όχι θετικού κρούσματος δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία και τήρηση όσων έχουν ανακοινώσει επανειλημμένα.

«Έως τότε παρακαλούμε να περιοριστούν μετακινήσεις και συναντήσεις» καταλήγει η ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής.

Η δήμαρχος, Ευθαλία Παπαδοπούλου, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφερε ότι το δείγμα θα σταλεί άμεσα στον ΕΟΔΥ προκειμένου να επιβεβαιωθεί επίσημα αν όντως πρόκειται για το πρώτο θετικό κρούσμα στο νησί.

Στο μεταξύ, τόσο η 24χρονη κάτοικος Φολεγάνδρου, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της τέθηκαν σε καραντίνα αναμένοντας τα αποτελέσματα από τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω γυναίκα δεν είχε φύγει από το νησί εδώ και περίπου ένα μήνα.
epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Φολέγανδρο για το πρώτο κρούσμα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5757512985163294939
item