Πέτσας: Επικοινωνία Μητσοτάκη -Ιερώνυμου για τις εκκλησίες -Ποια ενδεχόμενα εξετάζονται

Απάντηση στην ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αλλάξει τα μέτρα για τις εκκλησίες έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Πέτσας είχε τονίσει νωρίτερα στην εισαγωγική του τοποθέτηση αναφορικά με τις εκκλησίες ότι «θα υπάρξει εντός της ημέρας επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο.

Απαντώντας στην ερώτηση τόνισε: «Θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο σήμερα προκειμένου να δούμε αν υπάρχει περιθώριο μεγαλύτερης ευελιξίας, για μία ακόμα μέρα λειτουργίας πάντα με την τήρηση του ορίου των 9 πιστών στις απλές εκκλησίες και των 25 στις μητροπόλεις της χώρας μας. 

Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει δυνατότητα για διπλή λειτουργία κατά φυσικά την προτεραιότητα και την απόφαση που θα λάβει η εκκλησία μας, αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί σήμερα και αν υπάρχει κάτι νεότερο θα ανακοινωθεί Ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα ή αύριο».

Σε άλλη ερώτηση και σχετικά με το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε εκκλησία της Μητρόπολης Μεσογαίας ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η εκκλησία «έδειξε πραγματικά υπεύθυνη στάση» όλο αυτό το χρονικό διάστημα και σημείωσε ότι πιστεύει ότι το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει.


epirusblog.gr
5 of 5
Πέτσας: Επικοινωνία Μητσοτάκη -Ιερώνυμου για τις εκκλησίες -Ποια ενδεχόμενα εξετάζονται
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6150424190848884566
item