Δείτε γιατί όταν αθλούμαστε δεν έχουμε όρεξη για φαγητό Δείτε γιατί όταν αθλούμαστε δεν έχουμε όρεξη για φαγητό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Δείτε γιατί όταν αθλούμαστε δεν έχουμε όρεξη για φαγητό

Σας συμβαίνει και εσάς να μετράτε τα λεπτά αντίστροφα μέχρι να κάνετε γυμναστική γιατί δεν αντέχετε άλλο την πείνα; Ενώ με το που ξεκινήσετε την άσκηση αλλά και για ώρα αφού τελειώσετε ξεχνάτε ότι έχετε στομάχι; η μειωμένη πείνα μετά τη γυμναστική είναι ένα ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο.Ένας ακόμη λόγος που η γυμναστική μας βοηθάει στην απώλεια βάρους!

Ας δούμε με βάση επιστημονικά δεδομένα γιατί συμβαίνει αυτό...Γιατί η γυμναστική μειώνει την όρεξη για φαγητό.

Το πιο πιθανό είναι ότι δεν αισθάνεστε πείνα κατά τη διάρκεια της γυμναστικής και αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι το αίμα σας πηγαίνει από το στομάχι σας στους μυς που δουλεύουν. Γι’ αυτό όταν κάνετε γυμναστική είναι δύσκολο να χωνέψετε  ή μπορεί να νιώθετε ναυτία.

Επίσης, η γυμναστική επηρεάζει τις ορμόνες που ρυθμίζουν την πείνα. Για παράδειγμα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Physiology βρήκε ότι μία ώρα τρεξίματος μείωσε την γκρελίνη (την ορμόνη που ανοίγει την όρεξη για φαγητό) και αύξησε το πεπτίδιο ΥΥ (ορμόνη του εντέρου που μειώνει την όρεξη για φαγητό). 

Η προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης διάρκειας 90 λεπτών επίσης μείωσε την γκρελίνη, αλλά δεν επηρέασε το πεπτίδιο ΥΥ, γεγονός που δείχνει ότι το είδος της άσκησης επίσης είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την όρεξη για φαγητό μετά την προπόνηση.

epirusblog.gr
5 of 5
Δείτε γιατί όταν αθλούμαστε δεν έχουμε όρεξη για φαγητό
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7801811726326814482
Σχόλια
item