Πρέβεζα: Ο Δήμαρχος Πρέβεζας μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία για: Έργα «Αντώνης Τρίτσης» - Μουσικό σχολείο, νέο νοσοκομείο, παραχώρηση στρατοπέδων και ψηφιακό βήμα στο δημότη

"Έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας σε κάθε πηγή χρηματοδότησης. Δουλεύουμε κάθε μέρα για να είμαστε έτοιμοι να απαντάμε προς κάθε κατεύθυνση" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία και την εκπομπή "Νωρίτερα δε γίνεται".

Εισαγωγικά αναφέρθηκε στο καινοτόμο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που εισάγει τις ψηφιακές πρακτικές του e-democracy προσφέροντας για πρώτη φορά στους Δημότες τη δυνατότητα της ενεργής τους συμμετοχής σε καίριες αποφάσεις του Δήμου.

"Η αρχή γίνεται με το ψηφιακό ερωτηματολόγιο συμμετοχής των Δημοτών ως προς την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου" είπε τονίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους δημότες και αυτό φάνηκε από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής της πλατφόρμας, όπως ακριβώς έγινε και με την ψηφιακή πλατφόρμα NOVOVILLE που μέχρι τώρα έχει ξεπεράσει τις 2.000 αναφορές.

Σημαντική είναι σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο η ενεργή συμμετοχή των δημοτών στη λήψη αποφάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής του Δήμου, ενώ το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ειδική πλατφόρμα για διαδικτυακή συνάντηση των δημοτών με το Δήμαρχο.

Ο κ. Γεωργάκος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξέλιξη του Δήμου και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε έργα, δράσεις και προτάσεις που καταθέτει ή θα καταθέσει ο Δήμος σε Εθνικά αλλά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή οφείλει να αξιοποιεί κάθε πιθανό χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο θα στηρίξει την τοπική κοινωνία και θα δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης και αναφέρθηκε στις προτάσεις στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» όπως μεταξύ άλλων το έργο της ΔΕΥΑΠ που αφορά την αλλαγή παλιών αγωγών, τη μελέτη για την τοπική κοινότητα Αρχαγγέλου και τη σύνδεση της με το βιολογικό του Ζαλόγγου, την τεχνική έκθεση για να αντιμετωπιστεί το θέση της διάβρωσης στην ακτογραμμή, την ανακύκλωση τη βελτίωση του οδικού δικτύου, την αξιοποίηση του Κάστρου του Παντοκράτορα και την ανάπλαση της Κυανής Ακτής, την ηλεκτροκίνηση με μικρά οχήματα στο πλακόστρωτο του ιστορικού κέντρου αλλά και το έργο για το οποίο θα λάβει χρηματοδότηση ο Δήμος από το Ελλάδα 2021.

Από τις αναφορές του Δημάρχου Πρέβεζας δεν έλειψε το έργο της ύδρευσης της παραλιακής ζώνης που η δημοπράτησή του βρίσκεται στην οικονομική επιτροπή, η μελέτη και κατασκευή του νέου κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 8 εκ ευρώ αλλά και το έργο των κρηπιδωμάτων της παραλίας ώστε να περάσει το προσχέδιο σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, να υπογράψει με το τον ανάδοχο.

Για την παραχώρηση των στρατοπέδων είπε ότι δεν υπάρχει κρυφή διαπραγμάτευση αλλά μόνο προσπάθειες ώστε να αποδοθούν με το μικρότερο τίμημα στους δημότες, όπως έγινε και με το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα, ενώ για το νέο νοσοκομείο σημείωσε ότι γίνονται συζητήσεις για εκπονηθεί μελέτη για ένα "πράσινο" νοσοκομείο και στη συνέχεια θα αναζητηθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ένταξη και την υλοποίηση του έργου.

Όσον φορά το θέμα των οικογενειακών τάφων στο δημοτικό κοιμητήριο ο κ. Γεωργάκος σημείωσε ότι οι διαδικασίες έχουν απλοποιηθεί και ο κόσμος έχει κατανοήσει ότι στόχος είναι μετά την ψηφιακή αποτύπωση του κοιμητηρίου που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στο Δήμο και προέκυψε μεγάλος αριθμός εγκαταλελειμμένων τάφων, να διαμορφωθεί μια επικαιροποιημένη εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης που θα διευκολύνει τη λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου.

"Οι προκλήσεις που φέρνει η επόμενη μέρα είναι πολλές και απαιτείται συνεργασία,συνέργειες και συνεννόηση" είπε ο δήμαρχος Πρέβεζας και αναφέρθηκε στο νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας σημειώνοντας ότι ανοίγει δρόμος για ουσιαστική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του δήμου, που επικεντρώνεται το τρίπτυχο "χρηστή διοίκηση – αποτελεσματική εξυπηρέτηση – καθημερινότητα του πολίτη".

"Το φαινόμενο της πανδημίας ήταν πρωτόγνωρο για όλους, ωστόσο ο Δήμος μας αντέδρασε άμεσα" είπε ο Νίκος Γεωργάκος και θύμισε ότι από την πρώτη στιγμή δόθηκε

βαρύτητα στις κοινωνικές υπηρεσίες, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κάλεσε του πολίτες να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊο και ζήτησε να κάνουνε όλοι εφέτος τα σπίτια τους πηγή ελπίδας και σεβασμού, να μετατρέψουνε τις εστίες τους σε ζεστή φλόγα και ασφαλή συνωστισμό αγάπης, να ανυψώσουνε μαζί με τους λιγοστούς που θα εορτάσουνε μαζί τα σπιτικά του σε "φάτνες ζωής" που θα νικήσουν τελικά το θάνατο και το σκοτάδι.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ο Δήμαρχος Πρέβεζας μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία για: Έργα «Αντώνης Τρίτσης» - Μουσικό σχολείο, νέο νοσοκομείο, παραχώρηση στρατοπέδων και ψηφιακό βήμα στο δημότη
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 5938144814829870531
item