Θεσπρωτία: Η Θεσπρωτία αποκτά το πρώτο Πιστοποιημένο Αναρριχητικό Πεδίο στη Λαμπανίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Για όλους εμάς που πιστεύαμε στην ομορφιά του μοναδικού τοπίου που προσφέρει η Ελαταριά, στόχος μας και κρυφός μας πόθος ήταν ο τόπος αυτός να αξιοποιηθεί μέσω του Ενναλακτικού Τουρισμού. 

Η Αρχή έγινε με τη διάνοιξη και σηματοδότηση μονοπατιών και στη συνέχεια σειρά είχε ο επόμενός στόχος μας...! 

Να δημιουργήσουμε για πρώτη φορά στη Θεσπρωτία ένα Πιστοποιημένο Αναρριχητικό Πεδίο και να βάλουμε την Ελαταριά στον Πανελλήνιο Χάρτη Ενναλακτικών Τουριστικών Προορισμών.

Το Πρώτο Αναρριχητικό Πεδίο σχεδιάσθηκε και δημιουργήθηκε από τους Διεθνώς Πιστοποιημένους Αναρριχητές, Ηρακλή Μωυσίδη (OΔHΓO BOYNOY IFMGA) και Χρήστο Aυγητά (Eκπαιδευτή Αναρρίχησης) και αποτελείται από 5 πίστες διαβαθμισμένης δυσκολίας ικανοποιώντας απαιτήσεις αναρρίχησης για παιδιά και αρχάριους μέχρι έμπειρους Αναρριχητές. 

Στα πλεονέκτημά του το Αναρριχητικό Πεδίο της Ελαταριάς βρίσκεται σε μικρή χιλιομετρική απόσταση (11χλμ) από την Εγνατία Οδο αλλά και με την εκμετάλλευση του δικτύου ορειβατικών μονοπατιών από το Σύλλογο Ελαταριάς ο επισκέπτης - αναρριχητής θα βρίσκεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις πίστες Αναρρίχησης.

Για όλη αυτή την υλοποίηση θα θέλαμε να ευχαριστούμε εκτός από τους Πιστοποιημένους Αναρριχητές Ηρακλή Μωυσίδη και Χρήστο Aυγητά και το Δήμο Σουλίου για την αρωγή και την οικονομική του προσφορά για την απόκτηση του καταλλήλου πιστοποιημένου εξοπλισμού.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Η Θεσπρωτία αποκτά το πρώτο Πιστοποιημένο Αναρριχητικό Πεδίο στη Λαμπανίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8010738305820688886
item