Γιάννενα: Μεγάλες αλλαγές έφεραν στις συγκοινωνίες τα μέτρα

Για τις ημέρες των εορτών το Υπεραστικό ΚΤΕΛ έχει προγραμματίσει κάποια επιπλέον δρομολόγια για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Νέους κανόνες αναφορικά με τις μετακινήσεις των πολιτών έχει φέρει η πανδημία και συνακόλουθα εφαρμόζονται κατά τόπους από τα περιοριστικά μέτρα.

Από τον κανόνα αυτό δε θα μπορούσαν να εξαιρεθούν και τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και από τη στιγμή που οι αλλαγές και ανακατατάξεις αυτές έπληξαν κατά κύριο λόγο τις γραμμές που έχουν σημαντική κίνηση, θα ήταν αδύνατο να μην επηρεάσουν και τις λεγόμενες «άγονες γραμμές» προς την ηπειρωτική επαρχία.

Η καταγγελία που έγινε μέσω του ITV από κάτοικο της Καστάνιανης Πωγωνίου και η επιβεβαίωση από τον δήμαρχο Πωγωνίου Κων. Καψάλη, για την δύσκολη καθημερινότητα των ακριτών της επαρχίας ανέδειξαν τη μία πλευρά του νομίσματος.

Η δεύτερη πλευρά, αυτή της θέσης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, με δηλώσεις του προέδρου του, Γρηγ. Γκίκα είναι, πως από τη στιγμή που σε συνθήκες πανδημίας έχουν απαγορευτεί οι μετακινήσεις και έχουν περιοριστεί στις απόλυτα αναγκαίες και απαραίτητες για συγκεκριμένους μάλιστα λόγους, είναι αδύνατο να εκτελεστούν τα δρομολόγια όπως και πριν.

Ωστόσο, όπως επισήμανε αφενός ποτέ δεν έφτασε κάποιο αντίστοιχο αίτημα για πρόβλημα σε οποιοδήποτε χωριό του Πωγωνίου και αφετέρου σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους, υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης αυτών των μετακινήσεων από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των δήμων και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

«Παρόλα αυτά εκτελούμε κάποια δρομολόγια κυρίως για τη μεταφορά φαρμάκων και ασυνόδευτων αφού δεν υπάρχει επιβατική κίνηση προς την Κόνιτσα και την Κακαβιά κι έτσι εξυπηρετούνται κάποιοι ενδιάμεσοι σταθμοί. 

Λόγω των Χριστουγέννων μάλιστα έχουμε ήδη αναρτήσει τους σχετικούς πίνακες για κάποια επιπλέον δρομολόγια τη Δευτέρα και την Τετάρτη για να εξυπηρετηθούν ενδεχομένως κάποιοι κάτοικοι που θέλουν να μεταβούν αυτές τις ημέρες από και προς τα χωριά τους», ανέφερε ο κ. Γκίκας.

Λεωφορεία μεταφοράς ασυνόδευτων

Για τις ημέρες των εορτών το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων έχει προγραμματίσει κάποια επιπλέον δρομολόγια για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, εάν απαιτηθούν, ενώ στις αρχές της εβδομάδας θα εκτελεστούν και δρομολόγια προς τη Λάρισα και τον Βόλο για να μετακινηθούν κάποιοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σε αντίθεση ωστόσο με την επιβατική κίνηση το διάστημα από το τέλος Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα, που είναι εξαιρετικά περιορισμένη, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει με τις αποστολές και μεταφορές ασυνόδευτων δεμάτων με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ να γεμίζουν τους χώρους των αποσκευών τους, με δέματα. 

Αυτό έχει ως συνέπεια, όπως ανέφερε ο κ. Γκίκας, η αποθήκη του ΚΤΕΛ, να μένει ανοιχτή από τα ξημερώματα μέχρι τα μεσάνυχτα προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο όγκος αποστολής και μεταφοράς των δεμάτων.

Πηγή: epirusonline.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μεγάλες αλλαγές έφεραν στις συγκοινωνίες τα μέτρα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4316424747845931074
item