Πρέβεζα: Αντιδρούν οι Λογιστές της Πρέβεζας για την απόσυρση τροπολογίας Πρέβεζα: Αντιδρούν οι Λογιστές της Πρέβεζας για την απόσυρση τροπολογίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Αντιδρούν οι Λογιστές της Πρέβεζας για την απόσυρση τροπολογίας

Τι αναφέρει σε επιστολή της η Ένωση Λογιστών – Φοροτεχνικών Ν. Πρέβεζας

Την έντονη διαμαρτυρία της, για την απόσυρση τροπολογίας που αφορά στην μετάθεση υποχρεώσεων των Λογιστών σε περίπτωση ασθένειας από την covid-19 όσο και για την κατάργηση των προστίμων για τις ΜΥΦ 2014, εκφράζει η Ένωση Λογιστών – Φοροτεχνικών Ν. Πρέβεζας.

Όπως τονίζει η Ένωση «Με απορία και αγανάκτηση ακούσαμε την Τέταρτη τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα να αποσύρει την τροπολογία που κατέθεσαν 6 βουλευτές και μάλιστα της Κυβέρνησης τόσο για την μετάθεση υποχρεώσεων των Λογιστών-Φοροτεχνικών σε περίπτωση ασθένειας από την covid-19 όσο και για την κατάργηση των προστίμων για τις ΜΥΦ 2014.

»Απορία γιατί πραγματικά δεν κατανοούμε τι πρέπει να αλλαχθεί τεχνικά και να επανέρθει σε νέο νομοσχέδιο, όταν μόνο ότι έχει να κάνει με δικαιώματα του κλάδου μας εξετάζεται διπλά σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις που συνεχώς καλούμαστε να βάλουμε πλάτη, αν μάλιστα θέλαμε να αυτοσαρκαστούμε θα προτείναμε η Διοίκηση να στήσει μια ακόμη πλατφόρμα από τις τόσες που βγαίνουν εν ριπή οφθαλμού και να λυθεί το πρόβλημα .

»Αγανάκτηση γιατί το αίτημα της ασθένειας και όχι μόνο εξαιτίας της covid-19 δεν είναι καν συντεχνιακό αίτημα , αλλά δικαίωμα εκ του νόμου που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι πλην βεβαίως του δικού μας κλάδου και μόνο που αποσύρεται έστω και για νομοτεχνικές βελτιώσεις δείχνει ότι η Διοίκηση δεν κατανοεί τους κινδύνους που διατρέχουν χιλιάδες λογιστικά γραφεία με τον συνωστισμό που δημιουργείται σε αυτά εξαιτίας της».

Εκφράζουν την άποψη πως «Το μόνο ίσως που θα μπορούσε να κατευνάσει την δυσαρέσκεια μας, είναι η πλήρης αποδοχή του αιτήματος της καθολικής αποδοχής της ασθένειας στο Λογιστή-Φοροτεχνικό , το οποίο και περιμένουμε να δούμε στο οποιοδήποτε ΑΜΕΣΟ Νομοσχέδιο , έτσι θα πιάσουν τόπο και τα τόσα Ευχαριστώ που ακούσαμε τις τελευταίες μέρες από υψηλόβαθμα Κυβερνητικά στελέχη και δεν θα ήταν μόνο γιατί έπρεπε να τα πουν».

Ακόμα η Ένωση Υπενθυμίζει πως «Για τα πρόστιμα ΜΥΦ 2014, το 2016 είχε δοθεί με Δελτίου Τύπου από την τότε Κυβέρνηση η δυνατότητα παράτασης προθεσμίας ώστε να υποβληθούν οι διορθώσεις των εξόδων, το Δελτίο Τύπου δεν έγινε ποτέ Εγκύκλιος και έτσι καταλήξαμε το 2020 και εν όψη παραγραφής του 2014 να βεβαιώνονται σωρηδόν πρόστιμα σε επιχειρήσεις για μια παράβαση που ουσιαστικά δεν υπήρξε ποτέ και παρόλες τις διαβεβαιώσεις τόσο από την Διοίκηση όσο και από Κυβερνητικά στελέχη τελικά βλέπουμε ότι όχι μόνο θα βεβαιωθούν , αλλά και θα εισπραχθούν ακόμη και με αναγκαστικά μέσα».

Καταλήγοντας αναφέρει η Ένωση Λογιστών – Φοροτεχνικών Ν. Πρέβεζας: «Παρέλκει νομίζουμε να τονίσουμε την σπουδαιότητα του επαγγέλματος μας τα τελευταία χρόνια και αν κάποιοι θα διαφωνήσουν τότε μας προξενεί εντύπωση γιατί όλοι οι δρόμοι από κάθε υπηρεσία και φορέα οδηγούν στον Λογιστή , ο οποίος μάχεται υπό πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες να διορθώσει ατέλειες του συστήματος αλλά και να κρατήσει όρθιο το οικονομικό κομμάτι της Κοινωνίας που δοκιμάζεται από την πανδημία».

Τέλος η Ένωση θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας και στους βουλευτές του Νομού με σκοπό την ενημέρωση τους, καθώς και στους λοιπούς φορείς και υπογραμμίζει «ας μη ξεχνάμε ότι η αδυναμία εκτέλεσης των υπηρεσιών από το κλάδο μας, πλήττει απευθείας επιχειρήσεις και φορολογούμενους , οπότε περιμένουμε ΚΑΙ από τα δικά τους αρμόδια όργανα να συνταχθούν στο αίτημα μας».

Πηγή: epirusgate.blogspot.com

 

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Αντιδρούν οι Λογιστές της Πρέβεζας για την απόσυρση τροπολογίας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 7455596082652622286
Σχόλια
item