Άρτα: Κοσμοπλημμύρα στους δρόμους της Άρτας χωρίς τζίρο όμως τα καταστήματα – Οργή από τους επαγγελματίες

Μπορεί η στην κεντρική αγορά της Άρτας στον πεζόδρομο της οδού Σκουφά να επικρατεί αυξημένη κίνηση στα καταστήματα της Άρτας όμως είναι ελάχιστη.

Η προσπάθεια καθιέρωσης της μεθόδου click away στις αγορές εν μέσω lockdown δημιουργεί σύγχυση και ανησυχία στους χιλιάδες μικρούς και μεσαίους εμπόρους. Για την συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων, η συγκεκριμένη μέθοδος αγορών δεν έχει πεδίο εφαρμογής.

Αρκετά επίσης είναι τα καταστήματα που επέλεξαν να μην ανοίξουν καθόλου, γιατί δεν έχουν την απαραίτητη υποδομή που απαιτείται για να λειτουργήσουν αλλά και επειδή έχουν την πεποίθησή ότι το click away (ραντεβού και ψηφιακές πωλήσεις) δεν θα μπορέσει να δώσει ανάσα και να λειτουργήσει στο λιανεμπόριο, αφού αποτελεί μόνο συμπληρωματική μέθοδος και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ολοκληρωμένη λειτουργία της αγοράς.

Οι έμποροι μιλούν για εμπαιγμό και όχι άδικα, το μέτρο click away από ότι δείχνει φτιάχτηκε με προχειρότητα και παρουσιάζει πολλές αγκυλώσεις αλλά και ερωτηματικά.

Πως δηλαδή μπορεί κάποιος να μπαίνει σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, να ψωνίζει ελεύθερα, να πληρώνει με μετρητά, να κλείνει ραντεβού σε κομμωτήριο, κέντρο αισθητικής, να περιμένει ώρες σε ουρά έξω από τράπεζες και υπηρεσίες, αλλά να μην μπορεί ένα άτομο να μπει σε κατάστημα ένδυσης, υπόδησης, κοσμηματοπωλείο κ.λ.π. να δοκιμάσει το προϊόν, ενώ η πληρωμή πρέπει να γίνει υποχρεωτικά με κάρτα και εξ’ αποστάσεως.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι έμποροι της Άρτας, στη συντριπτική πλειοψηφία των κλάδων του λιανεμπορίου και κυρίως στην ένδυση και την υπόδηση, είναι πολύ δύσκολο να γίνουν ηλεκτρονικές αγορές, αφού οι περισσότεροι πολίτες θέλουν να δοκιμάσουν πάνω τους τα προϊόντα, προτού τα αποκτήσουν.

          

Πηγή: arta2day.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Κοσμοπλημμύρα στους δρόμους της Άρτας χωρίς τζίρο όμως τα καταστήματα – Οργή από τους επαγγελματίες
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8970774921044818090
item