Βόρεια Κορέα: Με λαοθάλασσα στους δρόμους και σόου πυροτεχνημάτων άλλαξε ο χρόνος

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε σήμερα την κεντρική πλατεία της Πιονγκιάνγκ, προκειμένου να παρακολουθήσει μια συναυλία και ένα σόου πυροτεχνημάτων, με αφορμή την αλλαγή του χρόνου.

Παρά τους περιορισμούς στη Βόρεια Κορέα που στοχεύουν στο να αποφευχθεί μια επιδημία του νέου κορονοϊού, από τις εικόνες που μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ εμφανίζεται μια λαοθάλασσα στους δρόμους.

Στα πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση διακρίνονται συμμετέχοντες να φορούν μάσκες, αλλά να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο, καθώς κρατούν μπαλόνια στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ. 

Οι καλλιτέχνες, κανείς εκ των οποίων δεν φορούσε μάσκα, τραγουδούσαν και χόρευαν σε μια σκηνή, όπου δέσποζε ένα τεράστιο και γεμάτο χρώματα «2021».

Επιβλητικοί χιονάνθρωποι χειροκροτούσαν, καθώς οι καλλιτέχνες ερμήνευαν τραγούδια με πατριωτικού περιεχομένου ρεφρέν, όπως «δόξα στον στρατηγό Κιμ Γιονγκ Ουν» και «η πατρίδα μου μού αρέσει περισσότερο».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Βόρεια Κορέα λέει ότι δεν έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορονοϊού, αν και έχει υποβάλει σε τεστ χιλιάδες ανθρώπους και η κυβέρνηση έχει επιβάλει σχεδόν ολικό lockdown στα σύνορα και άλλα αυστηρά μέτρα για να αποφύγει το ενδεχόμενο μιας επιδημίας.

Αξιωματούχοι στη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με τον ισχυρισμό της Πιονγκιάνγκ ότι δεν έχει κανένα κρούσμα Covid-19.

Δείτε τις εικόνες από τη Βόρεια Κορέα:epirusblog.gr
5 of 5
Βόρεια Κορέα: Με λαοθάλασσα στους δρόμους και σόου πυροτεχνημάτων άλλαξε ο χρόνος
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 856641392137371360
item