Θεσπρωτία: Εφαρμογή στα κινητά δίνει πληροφορίες για διάφορα σημεία του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το Τελικό Συνέδριο του έργου "ADRIPASS", στο οποίο συμμετείχε η περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας,  με σκοπό την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, που υλοποιηθήκαν στο πλαίσιο των τριών χρόνων διακρατικής συνεργασίας και τα οποία αποτελούν σημαντικά εργαλεία για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των συνδέσεων θαλάσσιων μεταφορών με την ενδοχώρα και τη μείωση των σημείων συμφόρησης στα σύνορα στην περιοχή της Αδριατικής – Ιονίου και των Δυτικών Βαλκανίων.

Στο πλαίσιο των πιλοτικών δράσεων του έργου παρουσιάστηκαν οι ψηφιακές εφαρμογές που αναπτύχθηκαν από την Π.Ε. Θεσπρωτίας και αφορούν στη λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας παρακολούθησης και ανάλυσης της εμπορευματικής κίνησης στην Π.Ε. Θεσπρωτίας (adripass.indigital.gr), καθώς και στην εφαρμογή περιήγησης για κινητές συσκευές η οποία παρέχει πληροφορίες για σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας με τη χρήση της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας (ADRIPASS AR navigation).

Παράλληλα, ως αποτέλεσμα της διακρατικής Στρατηγικής για τη βελτίωση των διατροπικών μεταφορών στην περιοχή Αδριατικής – Ιονίου, παρουσιάστηκε το δίκτυο συνεργασίας που δημιουργήθηκε από το έργο ADRIPASS και οποίο συμμετέχουν εκτός από τους εταίρους του έργου, τα Υπουργεία Μεταφορών των συμμετεχουσών περιοχών, διάφορές περιφερειακές αρχές καθώς και η Μόνιμη Γραμματεία της “Κοινότητας Μεταφορών” με σκοπό τη θεσμική προώθηση των αποτελεσμάτων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τομέα των Μεταφορών στην περιοχή.

Για την επιτυχή υλοποίηση των παραπάνω δράσεων η Π.Ε. Θεσπρωτίας συμμετείχε στο έργο, έχοντας ως συνεργαζόμενους εταίρους τόσο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όσο και τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.

Το έργο ADRIPASS - Integrating multimodal connections in the Adriatic-Ionian region υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG Adriatic – Ionian (ADRION) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταµείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από τον Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας ΙΙ.

Πηγή: katoci.blogspot.com
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Εφαρμογή στα κινητά δίνει πληροφορίες για διάφορα σημεία του λιμανιού της Ηγουμενίτσας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5510146702146139148
item