Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα αποχέτευσης όμβριων σε Ζωοδόχο και Ελεούσα συνολικού προϋπολογισμού 3,3 εκατ. ευρώ που είχαν ενταχθεί στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».
Όπως αναφέρει ο Δήμος Ζίτσας σε ανακοίνωσή του, με την κατασκευή τους, θωρακίζονται από πλημμυρικά φαινόμενα, τόσο ο οικισμός της κοινότητας Ζωοδόχου, όσο και πολεοδομικά τετράγωνα της κοινότητας Ελεούσας που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα λιμνάζοντα όμβρια νερά.
Η συμβασιοποίηση των έργων έγινε στις αρχές Φθινοπώρου. Στο έργο, «Αποχέτευση όμβριων υδάτων τμήματος οικισμού Τ.Κ. Ζωοδόχου» με προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ, κατασκευάζεται εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης όμβριων το οποίο θα συνδεθεί με την περιμετρική τάφρο δικτύου όμβριων της ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων μέσω της κατασκευής εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης όμβριων.
Στο έργο, «Διευθέτηση όμβριων Δ.Κ. Ελεούσας» προϋπολογισμού 1.120.000 ευρώ, κατασκευάζεται δίκτυο αποχέτευσης όμβριων συνολικού μήκους 2.440 μ. σε τμήματα του οικισμού της Ελεούσας.
Τέλος, επισημαίνεται πως στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής Ζίτσας είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή έργων αποχέτευσης όμβριων που θωρακίζουν οριστικά από πλημμυρικά φαινόμενα όλη την επικίνδυνη «λεκάνη», σύμφωνα και με τη σχετική μελέτη του Υπουργείου.
Έτσι και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα όμβριων στη Ζωοδόχο και την Ελεούσα ήδη οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου ετοιμάζουν τις μελέτες για τους οικισμούς των Κοινοτήτων Βουνοπλαγιάς και Μεταμόρφωσης.
Πηγή: proinoslogos.gr