Γιάννενα: Τα βλέμματα στραμμένα στη δίκη για τις κλεμμένες εικόνες

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, στρέφονται σήμερα Τρίτη, τα… φώτα της δημοσιότητας, καθώς για σήμερα είναι προγραμματισμένη η δίκη για τις κλεμμένες εικόνες από μονές και εκκλησίες της Ηπείρου.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της διεξαγωγής της δίκης προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων από όλες τις πλευρές καθώς εξαιτίας της πανδημίας υπάρχει αφενός ο φόβος και αφετέρου η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Μαρία Νάκα, σε δηλώσεις της χθες, ανέφερε πως έγινε αποδέκτης πολλών αντιδράσεων εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας και της αγωνίας που υπάρχει σε όλους όσους συμμετέχουν, από όποια πλευρά και αν είναι, στη δίκη.

Η κα. Νάκα δέχτηκε πολλές ενστάσεις για την ασφάλεια των συμμετεχόντων στην διαδικασία ενώ έλαβε τηλεφωνικές κλήσεις από άλλους συναδέλφους της αλλά και από προέδρους δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Ωστόσο, λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν σύμφωνα με την πρόεδρο του Δικηγορικού συλλόγου καθώς πρόκειται για απόφαση της Εισαγγελέα η οποία επιμένει να γίνει κανονικά η δίκη.

«Αντιλαμβάνομαι ότι η Εισαγγελέας έχει δουλέψει μεγάλο διάστημα και έχει καταβάλει προσπάθεια για να εισάγει την υπόθεση για εκδίκαση αλλά οι συνθήκες με την πανδημία είναι πολύ δύσκολες» υπογραμμίζει.

Η κα. Νάκα τονίζει ότι στην διαδικασία έχουν κληθεί πρόσωπα τα οποία θα πρέπει να μετακινηθούν μέσα στην πανδημία από νομό σε νομό ενώ αναδεικνύει και την αγωνία των συμμετεχόντων αφενός για την τήρηση των μέτρων και αφετέρου για την διεξαγωγή της δίκης. 

«Είναι ένας μεγάλο αριθμός ατόμων που έχουν κληθεί και όλοι αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που υπάρχουν στην διαδικασία», υπογραμμίζει.

Πηγή: anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τα βλέμματα στραμμένα στη δίκη για τις κλεμμένες εικόνες
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 873627180813313805
item