Κορονοϊός: Εγκρίθηκε στη Βρετανία το εμβόλιο της Οξφόρδης - AstraZeneca Κορονοϊός: Εγκρίθηκε στη Βρετανία το εμβόλιο της Οξφόρδης - AstraZeneca | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορονοϊός: Εγκρίθηκε στη Βρετανία το εμβόλιο της Οξφόρδης - AstraZeneca

Ανοίγει ο δρόμος για ακόμα ένα εμβόλιο, καθώς εγκρίθηκε από το βρετανικό υπουργείο Υγείας το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για λογαριασμό της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca.

Το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση της χώρας δέχθηκε τη σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι χθες το Reuters μετέδιδε ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να εγκρίνει το εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης τον Ιανουάριο.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής Noel Wathion είχε δηλώσει ότι: «Δεν έχουν καν υποβάλει αίτηση σε εμάς ακόμη».

«Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή δεν έχει λάβει παρά κάποιες πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο» έλεγε. 

«Ούτε καν αρκετές για εντολή υπό όρους άδειας κυκλοφορίας», είπε. «Χρειαζόμαστε επιπλέον στοιχεία για την ποιότητα του εμβολίου. Και έπειτα από αυτό, η εταιρεία θα πρέπει να καταθέσει επίσημη αίτηση». 

epirusblog.gr
5 of 5
Κορονοϊός: Εγκρίθηκε στη Βρετανία το εμβόλιο της Οξφόρδης - AstraZeneca
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6754896053602569835
Σχόλια
item