Κορωνοϊός: Το εμβόλιο της AstraZeneca προς έγκριση αμέσως μετά τα Χριστούγεννα Κορωνοϊός: Το εμβόλιο της AstraZeneca προς έγκριση αμέσως μετά τα Χριστούγεννα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορωνοϊός: Το εμβόλιο της AstraZeneca προς έγκριση αμέσως μετά τα Χριστούγεννα

Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca θα μπορούσε να εγκριθεί για χρήση «αμέσως μετά» τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με έναν επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο καθηγητής Sir John Bell, ακαδημαϊκός της Οξφόρδης και μέλος της κυβερνητικής επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, δήλωσε σύμφωνα με τον Independent ότι δεν είχε «ανησυχίες» για το υποψήφιο εμβόλιο το οποίο εξακολουθεί να εξετάζεται από τη Ρυθμιστική Υπηρεσία προϊόντων φαρμάκων και υγειονομικής περίθαλψης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η έγκριση του εμβολίου θα αποτελούσε σημαντική ώθηση στις προσπάθειες ελέγχου της Covid-19, καθώς είναι ευκολότερο να διανεμηθεί από αυτό της Pfizer/BioNTech που χρησιμοποιείται επί του παρόντος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας έχει παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Oxford/AstraZeneca, με περίπου 40 εκατομμύρια να είναι διαθέσιμες μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα από κλινικές δοκιμές φάσης 1 και 2 για το εμβόλιο της AstraZeneca, επιβεβαίωσαν, ότι διεγείρει ένα ευρύ φάσμα αντιδράσεων αντισωμάτων και Τ-κυττάρων σε ορισμένα άτομα. 

Τα ευρήματα από τις δοκιμές της τρίτης φάσης που δημοσιεύθηκαν στο The Lancet νωρίτερα αυτό το μήνα επανέλαβαν επίσης ότι το εμβόλιο είναι 90% αποτελεσματικό εάν χορηγηθεί σε μισή δόση και στη συνέχεια σε πλήρη δόση, ή 62% αποτελεσματικό εάν χορηγηθεί σε δύο πλήρεις δόσεις.

Ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ κάλεσε εν τω μεταξύ το σχέδιο εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου να «αλλάξει και να επιταχυνθεί ριζικά» ως απάντηση στην αναδυόμενη απειλή που δημιουργεί η νέα μετάλλαξητου κορωνοϊού.
epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Το εμβόλιο της AstraZeneca προς έγκριση αμέσως μετά τα Χριστούγεννα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6287349305574410289
Σχόλια
item