Έγινε «της ανθοδέσμης» στον ΣΥΡΙΖΑ: Βράζουν οι 53 για την τροπολογία υπέρ των αστυνομικών

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος προκάλεσε το περιεχόμενο σειράς τροπολογιών που κατέθεσε χθες η αξιωματική αντιπολίτευση ζητώντας την ενίσχυση των Σωμάτων Ασφαλείας.

Λίγες ώρες μετά τις αιτιάσεις της Κουμουνδούρου για «κρεσέντο καταστολής» στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και μετά την σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας του κόμματος χθες, καταγγέλλοντας ότι στην κυβέρνηση «απροσχημάτιστα εργαλειοποιούν και την Ελληνική Αστυνομία» και κάνοντας λόγο για «πληθώρα περιστατικών αστυνομικής βίας που καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας», η κίνηση να ληφθεί κοινοβουλευτική πρωτοβουλία υπέρ των ενστόλων πυροδότησε νέα ένταση στους κόλπους του κόμματος.

Με πρωτοβουλία του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη, κατατέθηκαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις τροπολογίες στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας, διατάξεις για το Ταμείο Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», εκ των οποίων η δεύτερη αφορά στην καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, «ίσης με την καταβολή μηνιαίου βασικού μισθού στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και των Καταστημάτων Κράτησης».

Στην αιτιολογική έκθεση μάλιστα αναφέρεται πως «με την προτεινόμενη διάταξη προτείνεται η παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, με την οποία η Πολιτεία αναγνωρίζει το εξαιρετικά δύσκολο έργο και την εξαιρετική κοινωνική προσφορά των αστυνομικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων των καταστημάτων κράτησης, των εξωτερικών υπαλλήλων φρούρησης και των σωφρονιστικών υπαλλήλων στην κρίσιμη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού».

«Οι ανωτέρω κατηγορίες υπαλλήλων δεν έχουν λάβει την αντίστοιχη με άλλες κατηγορίες μέριμνα της Πολιτείας για την έκτακτη οικονομική τους ενίσχυση και γι΄ αυτό το λόγο προτείνεται η καταβολή άπαξ ποσού ίση προς έναν καταβαλλόμενο μηνιαίο μισθό που λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος» καταλήγει ο συντάκτης της τροπολογίας, η οποία κατατέθηκε μετά τη σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του αρμόδιου Τομεάρχη του κόμματος, Χρήστου Σπίρτζη, με τον τελευταίο να «προσφέρει» μετά τα γεγονότα στα Εξάρχεια στον υπουργό μια ανθοδέσμη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της ΕΛΑΣ το απόγευμα της Κυριακής.


Ούτε όμως αυτή η επικοινωνιακή κίνηση του κ. Σπίρτζη πέρασε απαρατήρητη από τους συντρόφους του της αριστερής πτέρυγας, μερικοί εκ των οποίων την εξέλαβαν ως «λαϊκίστικη» σε μια στιγμή «βάναυσης καταστολής των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων».

Σε αυτό το κλίμα, και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συμπορεύθηκε με το ΚΚΕ την περασμένη Κυριακή για την αποφυλάκιση των προσαχθέντων από την ΕΛ.ΑΣ, η τροπολογία για τις απολαβές των ανδρών της έφερε στα όριά τους στελέχη της τάσης των «53», ανάμεσα στα οποία οι Πάνος Λάμπρου, Αννέτα Καββαδία και Χρήστος Καραγιαννίδης, με τους τελευταίους να μην κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους στα κοινωνικά δίκτυα.anneta
karagiannidis


epirusblog.gr
5 of 5
Έγινε «της ανθοδέσμης» στον ΣΥΡΙΖΑ: Βράζουν οι 53 για την τροπολογία υπέρ των αστυνομικών
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 152772397678202215
item