Νέα επένδυση 51 εκατ. ευρώ στη φαρμακευτική βιομηχανία ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Νέα επένδυση 51 εκατ. ευρώ στη φαρμακευτική βιομηχανία ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Νέα επένδυση 51 εκατ. ευρώ στη φαρμακευτική βιομηχανία ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή

Μια νέα στρατηγική επένδυση, της φαρμακευτικής βιομηχανίας «ELPEN A.E.», προϋπολογισμού 51 εκατομμυρίων ευρώ, από την οποία πρόκειται να δημιουργηθούν 75 θέσεις εργασίας, ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Η επιτροπή συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη και Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή υπουργoύ Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, του υφυπουργού για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη και των γενικών γραμματέων Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Ορέστη Καβαλάκη και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρο του Enterprise Greece, Γιάννη Σμυρλή.

H επενδυτική πρόταση της «ELPEN A.E. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» αφορά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη καθετοποιημένης δραστηριότητας έρευνας-ανάπτυξης-παραγωγής-προώθησης θεραπείας νέων φαρμακευτικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας (value added pMDIs), που στοχεύουν στη θεραπεία οξέων και χρόνιων νοσημάτων του αναπνευστικού συστήματος (άσθμα-Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια).

Το αντικείμενο της επένδυσης αναπτύσσεται σε τρεις διακριτές δράσεις:

Η Δράση 1 αναφέρεται στην έρευνα και ανάπτυξη των εν λόγω νέων (value added pMDIs) φαρμακευτικών μορφών υψηλής προστιθέμενης αξίας που σε συνδυασμό με εξειδικευμένη συσκευή θα επιτυγχάνουν επιτυχή χορήγηση του φαρμάκου.

Η Δράση 2 αναφέρεται στην κατασκευή νέου εργοστασίου της εταιρείας ELPEN στην ΒΙΟΠΑ Κερατέας για την παραγωγή και προώθηση των παραπάνω φαρμακευτικών μορφών. Η κατασκευή του εργοστασίου αποτελεί νέα εγκατάσταση για την παραγωγή προϊόντων υψηλής καινοτομίας και υψηλής προστιθέμενης αξίας που η εταιρεία δεν παράγει μέχρι σήμερα.

Η Δράση 3 σχετίζεται με την κατασκευή νέου πειραματικού εργαστηρίου Πειραματικής - Εφαρμοσμένης Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης στα Σπάτα.

«Καλωσορίζουμε αυτήν την επένδυση», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Μετά τη συνεδρίαση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων η πρώτη στρατηγική επένδυση έρευνας και τεχνολογίας (R & D) στην Ελλάδα από την εταιρεία ELPEN, μία από τις πιο εμβληματικές ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, που θα προσφέρει θέσεις εργασίας αλλά, το κυριότερο, μεγάλες επενδύσεις στην καινοτομία. 

Καλωσορίζουμε αυτήν την επένδυση και ελπίζουμε στο μέλλον να έχουμε τη δυνατότητα να εγκρίνουμε πολύ περισσότερες τέτοιου τύπου επενδύσεις. Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Παπαθανάση και τον κ. Φραγκογιάννη».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε: «Εγκρίθηκε σήμερα από τη Διυπουργική Επιτροπή η πρώτη στρατηγική επένδυση που δίνει κίνητρα για την έρευνα και την καινοτομία στην ανάπτυξη και την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων. 

Δημιουργούνται 75 νέες θέσεις εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού με προϋπολογισμό 51 εκατομμυρίων ευρώ. Η κυβέρνηση στηρίζει την έρευνα και την καινοτομία γιατί δημιουργούν περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, με αντιστροφή του brain drain σε brain gain».


epirusblog.gr
5 of 5
Νέα επένδυση 51 εκατ. ευρώ στη φαρμακευτική βιομηχανία ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2239488965747373896
Σχόλια
item