Γιάννενα: 51 κρούσματα στο στρατόπεδο Περάματος: Ενημέρωση Ελισάφ για την πανδημία

Εκτενής ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας έγινε από τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Μ. Ελισάφ, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Όπως ανέφερε ο κ. Ελισάφ, η κατάσταση στην περιοχή είναι σαφώς βελτιωμένη σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα, όμως ο ιός εξακολουθεί να υπάρχει και να κυκλοφορεί κι έτσι η προσοχή όλων πρέπει να είναι αυξημένη.

Επίσης, τόνισε ότι η πίεση στα νοσοκομεία είναι μικρότερη και σημαντικός αριθμός ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και τις Μονάδες Λοιμωδών προέρχονται από την Αλβανία, αλλά και από περιοχές εκτός Ηπείρου.

Στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου νοσηλεύονται 28 ασθενείς και στο Χατζηκώστα 12.

Οι ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού με 16 κλίνες είναι σχεδόν γεμάτες, ενώ δύο ασθενείς νοσηλεύονται στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών του Κατσικά έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 17 θετικά κρούσματα τις προηγούμενες ημέρες και έχουν τεθεί σε καραντίνα όλες οι στενές επαφές.

Τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώθηκαν 51 κρούσματα στο στρατόπεδο Περάματος. Όλοι οι νοσούντες βρίσκονται σε καραντίνα όπως και 42 στενές τους επαφές.

«Η κατάσταση με την πανδημία είναι δύσκολη σε όλη την χώρα, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα και όπως φαίνεται η άρση των περιοριστικών μέτρων δεν θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου. 

Χρειάζεται όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μένουμε προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων», τόνισε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ιωαννίνων.

Πηγή: epirusonline.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: 51 κρούσματα στο στρατόπεδο Περάματος: Ενημέρωση Ελισάφ για την πανδημία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3208785710479344338
item