Κορωνοϊός: Ανησυχία για την Αττική, 341 κρούσματα -Τα διπλάσια από ό,τι στη Θεσσαλονίκη Κορωνοϊός: Ανησυχία για την Αττική, 341 κρούσματα -Τα διπλάσια από ό,τι στη Θεσσαλονίκη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την Αττική, 341 κρούσματα -Τα διπλάσια από ό,τι στη Θεσσαλονίκη

Σχεδόν ένα στα τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα εντοπίζονται στην Αττική, την ώρα που η Θεσσαλονίκη καταγράφει 170 νέες μολύνσεις.

Σύμφωνα με την αναλυτική ενημέρωση του ΕΟΔΥ, από σύνολο 942 μολύνσεων το τελευταίο 24ωρο, 913 αφορούν σε εγχώρια κρούσματα, 29 διαγνώσεις αφορούν σε εισαγόμενα κρούσματα και 22 ακόμη εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Την Τρίτη, σε σύνολο 1.041 κρουσμάτων ανά την επικράτεια, στην Αττική σημειώνονταν 327 και στη Θεσσαλονίκη 197. 

Ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, σημείωσε την Τρίτη πως η αποκλιμάκωση στην Αττική γίνεται με πιο αργό ρυθμό, σε σύγκριση με τη συμπρωτεύουσα.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη Δυτική Αττική και στην Κοζάνη

Σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, στον κεντρικό Τομέα Αθηνών εντοπίστηκαν την τελευταία ημέρα 90 νέα κρούσματα.

Σε ό,τι αφορά τη Δυτική Αττική, η οποία παραμένει σε αυστηρό Lockdown, εκεί καταγράφονται 30 νέες περιπτώσεις του κορωνοϊού.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού στις 30/12

Τέλος, 19 κρούσματα καταγράφονται στην Κοζάνη, δεύτερη περιοχή όπου ισχύουν αυξημένα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού στις 30/12

11 περιοχές που προβληματίζουν τους ειδικούς

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, πέραν της Δυτικής Αττικής και της Κοζάνης, περιοχές που παραμένουν σε αυστηρό lockdown, μια σειρά από περιφέρειες, δήμους και περιοχές μοιάζουν να παρουσιάζουν ανησυχητικά σημάδια «αντίστασης» του κορωνοϊού:

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί και να συνεχίσουν να είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων. Οι 11 περιοχές είναι οι εξής:

Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Δήμος Περιστερίου

Δήμος Ιλίου και Αχαρνών

Περιοχή Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής

Κάλυμνος

Δήμος Ασπροπύργου

Δήμος Ελευσίνας

Κοζάνη

Δήμος Εορδαίας

Δήμος Βοΐου

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε παράταση του σκληρού lockdown σε πέντε περιοχές μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, στον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα, την Κοζάνη, την Εορδαία και στον Δήμο Βοΐου παρατείνεται η ισχύς των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων.


epirusblog.gr
5 of 5
Κορωνοϊός: Ανησυχία για την Αττική, 341 κρούσματα -Τα διπλάσια από ό,τι στη Θεσσαλονίκη
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3159353943343227875
Σχόλια
item