25 εκατ. δόσεις εμβολίων μέχρι τέλη Ιουνίου -Οσα είπε για τον σχεδιασμό ο Στέλιος Πέτσας

25 εκατ. δόσεις εμβολίων μέχρι τέλος Ιουνίου, εκτιμά ότι θα έχουν φθάσει στη χώρα μας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφορικά με τις παραλαβές των εμβολίων, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου η χώρα θα έχει παραλάβει 429 χιλιάδες εμβόλια της Pfizer και τόνισε ότι ακολουθούν οι εγκρίσεις για εμβόλια άλλων φαρμακοβιομηχανιών και μέσα στο Φεβρουάριο θα έχουμε ικανό αριθμό εμβολίων.

Βάσει του σχεδιασμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν φτάσει στη χώρα μας 25 εκατομμύρια δόσεις, ώστε να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, εάν το επιθυμεί.

Πέτσας για ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχουν θέματα που δεν προσφέρονται για κριτική

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τον αριθμό εμβολίων που παραλαμβάνονται, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι «υπάρχουν αλλά θέματα για κριτική και δεν προσφέρονται για αυτό τα ζητήματα δημοσίας υγείας» και εξήγησε ότι πρόκειται για ζήτημα παραγωγής από τις εταιρείες. 

Επανέλαβε ότι την έγκριση δίνουν οι αρμόδιοι οργανισμοί και στην ΕΕ όλα κράτη μέλη παίρνουν εμβόλια που αναλογούν με βάση τον πληθυσμό τους. 

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι όποιος πολίτης ολοκληρώνει τον εμβολιασμό θα λαμβάνει ένα πιστοποιητικό το οποίο θα είναι και στα αγγλικά.

«Επιφυλάξεις για το άνοιγμα της αγοράς»

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Στέλιος Πέτσας εξέφρασε επιφυλάξεις αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς, υπογραμμίζοντας ότι η σχετική συζήτηση στην επιτροπή για γίνει την άλλη εβδομάδα.

Τέλος, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή για παύση της δωρεάν χορήγησης φάρμακων στους χαμηλοσυνταξιούχους από 1ης Ιανουαρίου 2021, εξήγησε ότι η δωρεάν χορήγηση φάρμακων για τα έτη 2019 και 2020 ήταν αντιστάθμισμα της απώλειας του ΕΚΑΣ.

Εντωμεταξύ, σήμερα θα γίνει η πρώτη συζήτηση του υπουργείου Παιδείας με την επιτροπή λοιμωξιολόγων αναφορικά με την ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων, όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες και πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε κοντά σε αυτό το στάδιο. Υπογράμμισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να αποφευχθεί η αύξηση της κινητικότητας όταν ανοίξουν τα σχολεία.


epirusblog.gr
5 of 5
25 εκατ. δόσεις εμβολίων μέχρι τέλη Ιουνίου -Οσα είπε για τον σχεδιασμό ο Στέλιος Πέτσας
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 13510549373142979
item