Γιάννενα: Ο ΟΚΠΑΠΑ για το 1ο ΚΔΑΠ μεΑ που λειτουργεί στα Γιάννενα Γιάννενα: Ο ΟΚΠΑΠΑ για το 1ο ΚΔΑΠ μεΑ που λειτουργεί στα Γιάννενα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ο ΟΚΠΑΠΑ για το 1ο ΚΔΑΠ μεΑ που λειτουργεί στα Γιάννενα

Τη λειτουργία ειδικού Κέντρου για παιδιά με αναπηρία υπενθυμίζει ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Το 1ο ΚΔΑΠ μεΑ στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο στα Καρδαμίτσια (Εθνικής Αντιστάσεως 6, λειτουργεί από 12.30 έως 8.30 μ.μ. και έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ (τηλ. επικοινωνίας 2651092176 – 2651054265 - 2651054405). 

Μπορεί να φιλοξενήσει 25 παιδιά και εφήβους με αναπηρία, με νοητική υστέρηση, αυτισμό, κινητική ή και πολλαπλή αναπηρία και έχει σκοπό τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών αυτών, την κοινωνική τους ένταξη, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους καθώς και τη στήριξη της οικογένειά τους.

Στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό όπως Κοινωνικό Λειτουργό, Λογοθεραπευτή, Φυσικοθεραπευτή, Ειδικό Παιδαγωγό, Τεχνίτη Χειροτεχνίας, Κοινωνικό Φροντιστή και Βοηθητικό Προσωπικό.

Σύμφωνα με τον ΟΚΠΑΠΑ, οι υπηρεσίες που προσφέρει το ΚΔΑΠ μεΑ έχουν να κάνουν με την ασφαλή φιλοξενία, την απασχόληση και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και εφήβων με την ανάπτυξη προσωπικής ή ομαδικής δραστηριότητας, εκπαίδευση σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, προγράμματα έκφρασης και ψυχαγωγίας, ασκήσεις λόγου και άθλησης καθώς και εκπαίδευση των μελών της οικογένειας για την αντιμετώπιση εξειδικευμένων αναγκών και φροντίδας.

Εξάλλου, ο Οργανισμός έχει αναλάβει τη διαχείριση του «Κέντρου για το Παιδί» στον χώρο του τέως Ασύλου Ανιάτων που θα περιλαμβάνει Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών τυπικής ανάπτυξης, καθώς και υπαίθριο χώρο παιχνιδιού με εξοπλισμό και όργανα κατάλληλα για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και από ΑμεΑ.

 Πηγή: proinoslogos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ο ΟΚΠΑΠΑ για το 1ο ΚΔΑΠ μεΑ που λειτουργεί στα Γιάννενα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3586171513146894131
Σχόλια
item