Κροατία: Ελληνας στο Ζάγκρεμπ περιγράφει πώς έζησε τον σεισμό -Η σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 1999 στην Ελλάδα

Τη φρίκη του Εγκέλαδου βίωσε την Τρίτη η Κροατία, με τον δυνατό σεισμό που τη χτύπησε να προκαλεί τον θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Στην Κροατία, και συγκεκριμένα στο Ζάγκρεμπ, βρισκόταν χθες και ένας Ελληνας. Ο λόγος για τον Νίκο Μυτιληναίο, ο οποίος μίλησε στο iefimerida.gr για όσα έζησε στην κροατική πρωτεύουσα χθες. Το βίντεό του είναι από το βράδυ της Τρίτης. 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μυτιληναίος συνέκρινε τον σεισμό στην Κροατία με εκείνον που χτύπησε την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 1999, λέγοντας μάλιστα πως εκείνος που έζησε χθες ήταν λίγο ισχυρότερος.

Βίντεο: Ελληνας στο Ζάγκρεμπ μιλά για τον σεισμό στην Κροατία

Οσα είπε στο iefimerida.gr ο Νίκος Μυτηλιναίος για τον σεισμό που χτύπησε την Κροατία:

Φονικός σεισμός στην Κροατία, αναζητούν επιζώντες

«Η φρίκη της Πέτρινια», έγραφε σήμερα ο τοπικός Τύπος. «Μια καταστροφική χρονιά ολοκληρώνεται με την καταστροφή μιας επαρχίας», ανέφερε στην πρώτη της σελίδα μία εφημερίδα. 

Σωστικά συνεργεία εργάζονταν όλη τη νύχτα αναζητώντας επιζώντες στα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν εξαιτίας του σεισμού. 

Φοβούμενοι μετασεισμούς, πολλοί κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους, ενώ περίπου 200 άλλοι βρήκαν καταφύγιο σε έναν στρατώνα.

Από τον χθεσινό σεισμό σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους μία 13χρονη που περπατούσε σε δρόμο της Πέτρινια όταν κατέρρευσε ένα κτίριο, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο. 

Πέντε άνδρες από το χωριό Μάγισκε Πόλιανε, κοντά στην πόλη Γκλίνα, σκοτώθηκαν. Το έβδομο θύμα εντοπίστηκε στα ερείπια μιας εκκλησίας στο χωριό Ζάζινα. 

Σύμφωνα με τον ιερέα του ναού, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Hina, ο άνδρας αυτός ήταν ο οργανίστας του εκκλησιαστικού οργάνου, ο οποίος είχε πάει στην εκκλησία για να το επισκευάσει έπειτα από τις ζημιές που είχε υποστεί σε προηγούμενο σεισμό.

Περίπου 20 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ενώ η υπηρεσία ορεινών διασώσεων αναζητεί τυχόν θύματα σε περισσότερα από 80 χωριά της περιοχής, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της, Γιόσιπ Γκράνιτς. Εκατοντάδες κτίρια, σπίτια, κυβερνητικά γραφεία και σχολεία έχουν υποστεί ζημιές, ενώ ολόκληρες συνοικίες στην Πέτρινια και το Σίσακ εξακολουθούσαν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα το πρωί.


epirusblog.gr
5 of 5
Κροατία: Ελληνας στο Ζάγκρεμπ περιγράφει πώς έζησε τον σεισμό -Η σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 1999 στην Ελλάδα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1290580462320747158
item