Γιάννενα: 19 τα νέα κρούσματα στο στρατόπεδο Περάματος

Παράταση συναγερμού στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου

Παρατείνεται μέχρι νεωτέρας, η κατάσταση συναγερμού στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου στο Πέραμα, μετά την – αναμενόμενη – επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων κορωνοϊού τη Δευτέρα. 

Κλιμάκια των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ όπως είχε προγραμματιστεί σε συνεργασία με την περιφέρεια Ηπείρου από την προηγούμενη εβδομάδα και τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων, διενήργησαν χθες νέα τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού από τα οποία προέκυψε ένας αριθμός 19 νέων κρουσμάτων.

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν είχε επισημοποιηθεί από καμία πηγή, μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας, ούτε από τον ΕΟΔΥ, ούτε από την περιφέρεια Ηπείρου, που είχε κάνει τις ανακοινώσεις την Παρασκευή, αλλά ούτε και από το ΓΕΣ και την 8η Ταξιαρχία.

Πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο, ότι τα θετικά ήταν 19, σε ένα σύνολο 250 περίπου τεστ, που είχαν προγραμματιστεί ως επαναληπτικά στους νεοσύλλεκτους στις τάξεις των οποίων εντοπίστηκαν τα 25 θετικά την περασμένη Πέμπτη, αλλά και σε άλλους, που υπηρετούν αρκετό καιρό τη θητεία τους στο Πέραμα.

Ανησυχία προκαλεί όμως και η πληροφορία, ότι ένας αριθμός στρατιωτών, που δεν είχαν βρεθεί θετικοί στα τεστ της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά βρέθηκαν θετικοί στα χθεσινά, πήραν άδεια μετά την ορκωμοσία τους την Παρασκευή και επέστρεψαν στις οικογένειές τους, για να ξαναμπούν στο στρατόπεδο άλλοι το βράδυ της Κυριακής και άλλοι το πρωί της Δευτέρας!

Είναι κρίσιμο βέβαια να απαντηθεί, γιατί δόθηκε τέτοια άδεια ή έξοδος στους στρατιώτες που κατά τα υγειονομικά πρωτόκολλα τουλάχιστον, θα έπρεπε να παραμείνουν σε απομόνωση, μέχρι να γίνουν και τα επαναληπτικά τεστ, που έγιναν χθες, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο τα μέλη των οικογενειών τους, αλλά και όσους τυχόν συνάντησαν κατά το τριήμερο της απουσίας τους από το στρατόπεδο…

Πηγή: epirusonline.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: 19 τα νέα κρούσματα στο στρατόπεδο Περάματος
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 865360761104472960
item