ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα χαιρετίζει την απελευθέρωση των 18 αλιέων που κρατούνταν στη Λιβύη -Είχε αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα χαιρετίζει την απελευθέρωση των 18 αλιέων που κρατούνταν στη Λιβύη -Είχε αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα χαιρετίζει την απελευθέρωση των 18 αλιέων που κρατούνταν στη Λιβύη -Είχε αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο

«Η Ελλάδα χαιρετίζει την απελευθέρωση των 18 αλιέων, μεταξύ των οποίων αρκετοί Ιταλοί, οι οποίοι κρατούνταν στη Λιβύη από τον περασμένο Σεπτέμβριο», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε σχετική ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, είχε αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο και βρισκόταν σε διαρκή επαφή με τις δύο πλευρές τους περασμένους τρεις μήνες προκειμένου να δοθεί ένα αίσιο τέλος σε αυτό το ανθρωπιστικό ζήτημα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας απέστειλε σχετική επιστολή προς τον στρατάρχη Χαφτάρ, στην οποία τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα επιθυμεί να εδραιωθεί, με τη συνδρομή όλων των κρατών της ευρύτερης γειτονίας, μια περιοχή ειρήνης, σταθερότητας, βασισμένη στις σχέσεις καλής γειτονίας και του πλήρους σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει επίσης ότι χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Λιβύη, ως γείτονες και χώρες που τις συνδέει η Ιστορία, θα πρέπει να δώσουν το παράδειγμα της αρμονικής συνύπαρξης σε μια ταραγμένη περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, καταλήγει, οι εκάστοτε διαφορές θα πρέπει να επιλύονται ειρηνικά, μέσω του διαλόγου.

Νωρίτερα σήμερα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Luigi Di Maio απέστειλε μήνυμα στον Έλληνα ομόλογό του, στον οποίο εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες για τη γενναιόδωρη υποστήριξη της Ελλάδας, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι έτσι οι αλιείς θα μπορέσουν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους.


epirusblog.gr
5 of 5
ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα χαιρετίζει την απελευθέρωση των 18 αλιέων που κρατούνταν στη Λιβύη -Είχε αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2826545450478473144
Σχόλια
item