Οι 10 πιο φιλόξενες πόλεις στον κόσμο για το 2020 – Σε ποια θέση τερμάτισε η Αθήνα!

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή ενός τόπου για διακοπές δεν παίζουν μόνο τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καταστήματα, αλλά το φιλόξενο περιβάλλον και οι ευγενικοί άνθρωποι είναι Νο1 στην προτίμηση. 

Έτσι ο ταξιδιωτικός οργανισμός Travelbird έστειλε ένα ερωτηματολόγιο σε πάνω από 15.000 ταξιδιωτικούς συντάκτες να κρίνουν 500 δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για το 2020, δημιουργώντας την πιο “φιλόξενη” δεκάδα στον κόσμο

Η “φιλόξενη” 10άδα των πόλεων για το 2020

Η φιλοξενία είναι πολύ σημαντική σε έναν τόπο και αυτό το γνωρίζουμε καλά όσοι ταξιδεύουμε, γιατί μπορεί, για παράδειγμα, να μένει κάποιος σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, με όλες τις ανέσεις, αν όμως το προσωπικό είναι “ανάγωγο” και “ξινό” τότε αυτόματα το κατάλυμα αυτό γίνεται δυσάρεστο για τη διαμονή. Κάπως έτσι συμβαίνει και με τις πόλεις…

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Travelbird δημιούργησε ένα ερωτηματολόγιο για τους ταξιδιωτικούς συντάκτες σχετικά με την κατάσταση στις πύλες εισόδου του προορισμού (π.χ. λιμάνια και αεροδρόμια), την εύκολη συνεννόηση στα Αγγλικά, την αίσθηση ασφάλειας, τις ουρές στα μουσεία, την ευτυχία των ντόπιων και την παρουσία πολλών τουριστών.

Παρόλο που η Αθήνα είναι αρκετά δημοφιλής τουριστικός προορισμός στο εξωτερικό, βρέθηκε μόλις στην 64η θέση σχετικά με τη φιλοξενία, λόγω της έλλειψης επαρκούς ασφάλειας, τον μεγάλο αριθμό τουριστών στο κέντρο της πόλης και τον συνωστισμό αλλά και την πολύ άσχημη χρήση της αγγλικής γλώσσας.

Ας δούμε λοιπόν στη συνέχεια τις 10 πιο φιλόξενες πόλεις στον κόσμο για το 2020.

10. Ορλάντο

ορλάντο φιλόξενη πόλη

9. Ζυρίχη

Ζυρίχη φιλόξενη πόλη

8. Τόκιο

Τόκιο φιλόξενη πόλη 2020

7. Όσλο

όσλο φιλόξενη πόλη

6. Ρότερνταμ

Ρότερνταμ φιλόξενη πόλη

5. Λισαβόνα

Λισαβόνα φιλόξενη πόλη

4. Σαν Φρανσίσκο

σαν φρανσίσκο φιλόξενη πόλη

3. Ελσίνκι

ελσίνκι φιλόξενη πόλη

2. Στοκχόλμη

στοκχόλμη φιλόξενη πόλη

1.Σιγκαπούρη

σιγκαπούρη φιλόξενη πόλη


epirusblog.gr
5 of 5
Οι 10 πιο φιλόξενες πόλεις στον κόσμο για το 2020 – Σε ποια θέση τερμάτισε η Αθήνα!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6033678520731867128
item