Stop Crying Your Heart Out: Κylie Minogue, Cher και Robbie Williams τραγουδούν για τα παιδιά του κόσμου

Ήταν πρωί 28ης Μαρτίου του 1986 όταν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ολόκληρου του κόσμου έπαιξαν, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, το θρυλικό «We Are The World».

Το τραγούδι είναι μια δημιουργία των MichaelJ ackson και Lionel Richie και με παραγωγούς τους Quincy Jones και Michael Omartian. Το single κυκλοφόρησε στις 7 Μαρτίου του 1985 με σκοπό να συγκεντρωθεί ανθρωπιστική βοήθεια για την Αφρικανική ήπειρο. 

Τα μέλη του Supergroup με την ονομασία USA for Africa (United Support of Artists for Africa) ήταν μεταξύ άλλων οι: Michael Jackson, Ray Charles, Bob Dylan, Bob Geldof, Cyndi Lauper, Willie Nelson, Lionel Richie, Smokey Robinson, Kenny Rogers, Diana Ross, Paul Simon, Bruce Springsteen, Tina Turner, Stevie Wonder κ.α.

Το τραγούδι κατάφερε μέσα σε λίγες μόλις ημέρες να γίνει ένα από τα εμπορικότερα όλων των εποχών και να γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής αλλά και της παγκόσμιας αλληλεγγύης.

Σήμερα, 34 ολόκληρα χρόνια μετά, μία άλλη ομάδα καλλιτεχνών, φιλοδοξούν να επαναλάβουν ή έστω να  καταφέρουν να  αγγίξουν ένα μέρος εκείνο το θαύμα προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά απ’ όλο τον κόσμο που έχουν ανάγκη.

Η Kylie Minogue, η Cher και ο Robbie Williams μαζί με τους Lenny Kravitz, Mel C, Bryan Adams κ.α. μπήκαν στο στούντιο και ηχογράφησαν το τραγούδι του συγκροτήματος «Oasis», «Stop Crying Your Heart Out», συνοδευόμενοι μουσικά από την Ορχήστρα του BBC και καταξιωμένοι σολίστ. 


Το κομμάτι, που πλαισιώνεται από ένα ολοκαίνουργιο, ειδικά για την περίπτωση φτιαγμένο βίντεο, κυκλοφόρησε σήμερα.

epirusblog.gr
5 of 5
Stop Crying Your Heart Out: Κylie Minogue, Cher και Robbie Williams τραγουδούν για τα παιδιά του κόσμου
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 5726658890402853489
item