Θεσπρωτία: Και στη Θεσπρωτία από το Σάββατο μετακινήσεις με sms ή έντυπο, κλειστά Γυμνάσια-Λύκεια, ανοιχτά τα δημοτικά

Τα νέα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού, που θα περιλαμβάνουν και την επιβολή πανεθνικού lockdown, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε λοκντάουν σε όλη τη χώρα για τρεις εβδομάδες, από το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου έως τις 30 του μηνός.

Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου μπαίνουμε σε lockdown για τρεις εβδομάδες, που θα μοιάζει αλλά δεν θα είναι ίδιο με αυτό του Μαρτίου. 

Επανενεργοποιούνται τα SMS ή συμπλήρωση εντύπων, θα είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ και οι δομές υγείας. 

Νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία ειδικής αγωγής θα μείνουν ανοιχτά. Κλειστά τα γυμνάσια και τα λύκεια, που θα λειτουργήσουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

«Γιατί τα μέτρα τώρα; Η απάντηση είναι πολύ σαφής. Τις τελευταίες πέντε ημέρες είδαμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Το είδαμε σε επίπεδο συνολικό των κρουσμάτων. 

Είδαμε αύξηση στις νοσηλείες, στους διασωληνωμένους, μια άσχημη αναλογία εισαγωγών-εξιτηρίων στα νοσοκομεία. 

Αν συνεχίζαμε με αυτόν τον ρυθμό, θα έπρεπε να δεχθούμε σε 10 ημέρες πάνω από 1.000 συμπολίτες μας, από τους οποίους οι 150 θα έπρεπε να οδηγηθούν στις ΜΕΘ», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

«Από το τέλος Οκτωβρίου έχει αυξηθεί εκθετικά η επιδημία του ιού στην Ελλάδα» ξεκίνησε την δική του τοποθέτηση ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. 

«Σε σχέση με την ηλικία διάγνωσης, τις τελευταίες επτά ημέρες έχουμε 1.000 άτομα στις ομάδες που είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο».

«Ο αριθμός των τεστ -και αφορά από τις 10 Σεπτεμβρίου και μετά- έχουμε 20πλασιασει τον αριθμό με μέσο όρο πάνω από 19.000 μοριακά τεστ, ενώ κάνουμε 3.000 τεστ αντιγόνων την ημέρα. 

Από τις 10 Σεπτεμβρίου υπάρχει άνοδος στη θετικότητα των τεστ, που ξεπερνάει το 9% και, όταν το δει κανείς σε συνάρτηση με την εκθετική αύξηση του ιού, κάποιος με συμπτώματα έχει 1 στις 10 πιθανότητες να έχει τον ιό και αυτό είναι μεγάλο ποσοστό» εξήγησε.

«Ποτέ ξανά στην σύγχρονη ιστορία δεν είχαμε 1.600 νοσηλευόμενους από έναν ιό που κάνει πνευμονία» υπογράμμισε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι «έχουμε ένα μέσο όρο νέων εισαγωγών, που ξεπερνάει τις 170 την ημέρα και αυτό θα πιέσει το σύστημα υγείας».

EΠΙΔΟΜΑΤΑ

Τρία επιδόματα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για εργαζομένους και ανέργους, που θα πληγούν από το δεύτερο οριζόντιο lockdown που ανακοίνωσε μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

-Την χορήγηση 800 ευρώ στους εργαζόμενους που έχουν βγει σε αναστολή εργασίας από το Νοέμβριο.

-Επέκταση για δύο μήνες του επιδόματος ανεργίας των ανέργων.

-Εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ για όλους τους ανέργους που δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα από τον ΟΑΕΔ.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Και στη Θεσπρωτία από το Σάββατο μετακινήσεις με sms ή έντυπο, κλειστά Γυμνάσια-Λύκεια, ανοιχτά τα δημοτικά
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8662414219112723173

Τα καλύτερα

item