Προειδοποίηση Moderna στην ΕΕ: Παράταση διαπραγματεύσεων σημαίνει καθυστέρηση παραδόσεων του εμβολίου

Προειδοποίηση προς τους Ευρωπαίους απέστειλε ο CEO της Moderna ότι η παράταση των διαπραγματεύσεων για την αγορά του εμβολίου κατά της Covid-19 κινδυνεύει να καθυστερήσει τις παραδόσεις, καθώς άλλες χώρες έχουν προτεραιότητα αφού υπέγραψαν συμφωνίες εδώ και μήνες.

«Είναι σαφές ότι η καθυστέρηση, δεν θα περιορίσει την συνολική ποσότητα, θα καθυστερήσει την παράδοση», δήλωσε ο Γάλλος Στεφάν Μπανσέλ της Moderna σε συνέντευξή του στο AFP. 

Αντίθετα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάνει κράτηση για 100 εκατομμύρια δόσεις από τις αρχές του Αυγούστου και «έχουμε ήδη πολλά εκατομμύρια δόσεις σε στοκ» στις ΗΠΑ, έτοιμες να παραδοθούν στις αμερικανικές αρχές μόλις δοθεί η άδεια κυκλοφορίας, αναμφίβολα τον Δεκέμβριο, είπε.

Την Δευτέρα, το Reuters μετέδωσε ότι η συμφωνία ΕΕ και Moderna μπορεί να επιτευχθεί τις επόμενες ημέρες. Πρόσθεσε, δε, ότι οι συζητήσεις επικεντρώνονται στη νομική διατύπωση της σύμβασης, χωρίς ωστόσο οι συνομιλητές να αντιμετωπίζουν εμπόδια σε ζητήματα όπως η τιμή. 

Το δημοσίευμα αποκάλυπτε ότι η τιμή που διαπραγματεύθηκε ήταν κάτω από 25 δολάρια η δόση, ωστόσο ο αξιωματούχος αρνήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένος, ζητώντας να διατηρηθεί η ανωνυμία του, καθώς οι συνομιλίες είναι εμπιστευτικές.


epirusblog.gr
5 of 5
Προειδοποίηση Moderna στην ΕΕ: Παράταση διαπραγματεύσεων σημαίνει καθυστέρηση παραδόσεων του εμβολίου
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8823424349800959225
item