Τούρκοι στρατιωτικοί: ''Εάν η Ελλάδα αποκτήσει F-35, θα χρησιμοποιήσουμε εναντίον της τους S-400'' Τούρκοι στρατιωτικοί: ''Εάν η Ελλάδα αποκτήσει F-35, θα χρησιμοποιήσουμε εναντίον της τους S-400'' | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τούρκοι στρατιωτικοί: ''Εάν η Ελλάδα αποκτήσει F-35, θα χρησιμοποιήσουμε εναντίον της τους S-400''

Κάνουν όνειρα οι Τούρκοι

Aνησυχία και τρόμος επικρατεί στην Τουρκία. Η απόκτηση των F-35 από την Ελλάδα αλλάζει πλέον τα δεδομένα στο Αιγαίο. Οι Τούρκοι το γνωρίζουν αυτό και ειδικά οι στρατιωτικοί. 

Με λίγα λόγια με F-35, Rafale, F-16 και Μirage, η Ελλάδα θα έχει την ισχυρότερη πολεμική αεροπορία σε Αιγαίο, Α. Μεσόγειο και Ευρώπη. 

Οι Τούρκοι βέβαια προσπαθούν μέσω προπαγάνδας να αντιστρέψουν την κατάσταση. Ενώ μέχρι πρότινος ήθελαν διακαώς τα μαχητικά, τώρα θέλουν να μας πείσουν πως τα F-35 δεν τους κάνουν και πως καλύτερα που δεν τους τα παρέδωσαν οι ΗΠΑ! 

Ο απόστρατος υποστράτηγος των Ένοπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, Νετζάτ Εσλέν, σχολίασε στο Sputnik Toυρκίας το αίτημα της Ελλάδας να αποκτήσει τα F-35.

Κατά την άποψή του, η Αθήνα βιάζεται να αποκτήσει αμερικανικά μαχητικά. Ερωτηθείς για την πιθανή ανταπόκριση της Ουάσινγκτον στο αίτημα της Ελλάδας, ο Εσλέν τόνισε:

«Η Τουρκία είναι μια σημαντική χώρα για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, όσον αφορά τη γεωπολιτική της θέση και τις πραγματικές δυνατότητές της.

Η πλήρης και άνευ όρων υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς την Ελλάδα στις περιοχές του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου δεν εξυπηρετεί το αμερικανικό συμφέρον. 

Οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν υπόψη τους τη στρατηγική ισορροπία μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας». 

«Τα F-35 δεν είναι αόρατα στα συστήματα αεροάμυνας της Ρωσίας» 

«Εάν η Ελλάδα αποκτήσει μαχητικά F-35, η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει συστήματα S-400 εναντίον τους. Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι αυτά τα μαχητικά δεν είναι "αόρατα" στα συστήματα ανίχνευσης των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας. Για αυτό ακριβώς ανησυχούν οι ΗΠΑ.  

Εάν η Ελλάδα συνεχίσει να πιέζει για την απόκτηση των F-35, η Τουρκία θα είναι σε θέση να ελαχιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα της χρήσης αυτών των μαχητικών από την Αθήνα χρησιμοποιώντας τα S-400. 

Όταν η Άγκυρα τοποθετήσει τα S-400 στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, θα αποκτήσει περιφερειακή στρατηγική κυριαρχία ενάντια τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες χώρες της περιοχής που εφαρμόζουν προκλητική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο». 

Κάνουν ''όνειρα'' με λίγα λόγια οι Τούρκοι!epirusblog.gr
5 of 5
Τούρκοι στρατιωτικοί: ''Εάν η Ελλάδα αποκτήσει F-35, θα χρησιμοποιήσουμε εναντίον της τους S-400''
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2379905723948572498
Σχόλια
item