Γιάννενα: Στις αρχές της εβδομάδας η λειτουργία της ΜΕΘE στο πολυδύναμο κέντρο «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος να ξεκινήσει η λειτουργία της ΜΕΘ για ασθενείς με covid-19, δυναμικότητας τεσσάρων κλινών στο Πολυδύναμο Κέντρο του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», καθώς αυτή προσδιορίζεται το αργότερο στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας. 

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, οι εργασίες διαμόρφωσης μίας ξεχωριστής αίθουσας με τέσσερις κλίνες ΜΕΘ, ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί σε τεχνικό επίπεδο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Χατζηκώστα Κων. Καλαμπόκας και εκτιμάται ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα νοσηλεύει ασθενείς covid-19.


Το μείζον ζήτημα ωστόσο είναι η ενίσχυση του «Χατζηκώστα» με προσωπικό, καθώς πλην των τριών ιατρών που μετακινήθηκαν από τις ΤΟΜΥ για τη λειτουργία των κλινών covid, δεν έχουν γίνει άλλες προσθήκες.


«Ό,τι έχει γίνει, αναφέρεται στις δυνάμεις και το προσωπικό του νοσοκομείου Χατζηκώστα. Ούτε με χρηματοδότηση έχει ενισχυθεί το νοσοκομείο, ούτε και βλέπουμε κάποιον σχεδιασμό για να προετοιμαστούμε για ένα πιθανό τρίτο κύμα της πανδημίας. 


Σε τεχνικό επίπεδο, είμαστε σχεδόν έτοιμοι και πιστεύουμε, ότι ως τις αρχές της εβδομάδας θα μπορούμε, να νοσηλεύσουμε ασθενείς στη ΜΕΘ.


Λειτουργούμε όμως με ένα καθεστώς ιδιότυπης ανακύκλωσης του προσωπικού, με τη μετακίνησή του από άλλα τμήματα, κάτι που σημαίνει, ότι κάποιες άλλες λειτουργίες υποβαθμίζονται», σημείωσε ο κ. Καλαμπόκας.


Πηγή: anex.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στις αρχές της εβδομάδας η λειτουργία της ΜΕΘE στο πολυδύναμο κέντρο «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7376819418349006767
item